Läs hela Fininvests pressmeddelande här!

Fininvest bekräftade nyligen att det prelimnära avtal är påskrivet och att man kommer att sälja klubben till den kinesiska gruppen, där bland annat Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co. Ltd ingår. Så här lyder hela pressmeddelandet:

“Herr Silvio Berlusconi, AC Milans ordförande, har godkänt det preliminära avtalet signerat av Herr Danillo Pellegrino, VD över Fininvest, och herr Han Li, representant från en grupp kinesiska investerare, angående uppköpet av AC Milan aktierna i Fininvests ägo som är 99.3 procent.”

“Investerarna jobbar igenom management företaget Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co. Ltd. Det består av bland annat Haixa Capital, det statsägda utvecklings och investerings företaget, och Yohong Li, ordförande i management företaget, samt huvudsponsor i investerargruppen som Fininvest har förhandlat med under en längre period innan dagens påskrift.”

“Det bindande kontraktet mellan parterna kommer att slutföras i slutet av 2016, på grund av de tillstånd som krävs från italienska och kinesiska myndigheter.”

“Avtalet värderar Milan till 740 miljoner euro där uppskattningsvis 220 miljoner euro är för att betala av skuld.”

“Avtalet kräver att köparna ska genomföra betydande kapitalökningar och likviditets injektioner som ska förstärka AC Milans finansiella struktur, för en total summa på 350 miljoner euro under en tre-års period.”

“Avtalet kräver också att köparna ska göra en insättning på 100 miljoner euro där 15 miljoner kommer in på en gång och de resterande 85 miljonerna inom 35 dagar från att avtalets skrivits på.”

Skulle någon av parterna backa från affären nu så blir dem tvungen att betala en böter som ligger på 100 miljoner euro.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen