Bonaventura: “Jag drömmer om att vinna en pokal med Milan.”

Bonaventura pratade med Corriere dello Sports reportrar för några dagar sedan om hans tankar kring Montella och Milan, samt hans syn på laget. Läs nedan vad han hade att säga.

– När Montella och hans stab förklarade deras arbetsmetod vart jag genast intresserad. Det har blivit många förändringar i trötthetsnivån samt dieten, men också det taktiska. Mitt första intryck var att vi har en väl förberedd tränare som inte är en vanlig sådan. Nu förstår jag varför Montellas lag alltid spelat bra.

– Vår diet? Låt oss säga att vi får rekommendationer, men det finns ingen bannlyst mat.

– Nya taktiker? Spelet är nu enkelt. Vi måste hålla i bollen och kontrollera matchen. Montella gör allt han kan för att införa hans idéer i matchen, alltså bollinnehav. Vårt mål för denna säsong är att göra bättre ifrån oss jämfört med förra och ha en mindre orolig säsong.

Om jag skulle skriva på för en plats i Champions League? På en gång, vart skriver jag på säger Bonaventura och skrattar.

– Vår styrka är nu att ingen placerar oss bland de topp 3 bästa i Serie A. Detta borde göra oss arga och tagga igång oss. Förnya mitt kontrakt? Vi väntar på att klubbägandet klarnar upp sen ska jag prata med ledningen. Jag vet inte vad som kan hända, men jag trivs bra i Milan. Jag drömmer om att vinna en pokal med Milan. Det var nära Coppa Italia och den förlusten lämnade en dålig smak i munnen. Hur som helst, en ny säsong ska snart börja och detta laget kan göra bra ifrån sig.

– Med nya förstärkningar eller genombrott från spelare som redan finns här kan vi göra bättre ifrån oss. Nu är det inte tid att snacka. För att vinna tillbaka fansen krävs resultat, och vi siktar på att få dem.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen