Niang: “Jag har aldrig funderat på att lämna Milan”

Milans unge anfallare M’Baye Niang har stått för två stycken väldigt bra matcher mot både Bayern och Liverpool nu senast. Innan matchen i morse talade han med La Gazzetta dello Sport i en lång intervju.

– Min bilolycka gjorde att jag lärde mig en läxa. Jag var borta i tre månader när mitt lag behövde mig. Jag var väldigt ledsen över det.

Frågan om hans hopp från taket under hans semester kom upp.

– Mitt hopp från taket? Det var en lek som jag inte trodde skulle vara en dålig sak. Jag var på taket av huset men det var inte så högt som man tror. Efter att jag kollade på videon så insåg jag att efter min bilolycka så tror folk att jag är dum. Några sa att jag hoppade från taket för att bli utsparkad från Milan, men det stämmer inte. Om jag är här så är det på grund av att jag vill vara här.

– Jag är fortfarande i en mognadsfas. Dessa är erfarenheter som har fått mig att växa. I Frankrike säger man att det är endast dåren som inte förändras. Innan hoppet i poolen från taket så hade jag spenderat ett och ett halvt år utan att skapa trubbel säger Niang och skrattar.

– Jag kan vara viktigt för detta lag, jag känner mig redo att bära all press och ansvar som krävs. Jag växte upp som en man och som en fotbollsspelare. En säsong utan skador, där jag gör många mål och att jag kommer tillbaka till Europa, det är något jag önskar.

Niang vart frågad om erbjudandet från Leicester samt förtroendet han fick från Mihajlovic och nu Montella.

– Jag har aldrig funderat på att lämna Milan, mina tankar är endast här. Om jag är lycklig här, varför ska jag lämna? Ranieri pratade med mig och jag lyssnade på hans erbjudande, sen pratade jag med Galliani och Mihajlovic och beslöt att jag inte ska göra någonting. Hur som helst, i Leicester skulle jag endast få spela om Vardy blev skadad.

– Montellas uttalanden om mig gjorde mig väldigt glad. Dem motiverar mig ännu mera. Jag måste känna mig viktig för laget och känna mig delaktig i projektet. Med Montella känns det likadant som med Mihajlovic, när man talar med coachen så känns det som om att han verkligen vill ha dig.

– Min favorit roll är central anfallare eller andre anfallare, men jag har inga problem med att spela som ytter.

Fransmannen fick även passa på att berätta om hans svagheter som fotbollsspelare respektive styrkor.

– Min största brist? Huvudspelet, min timing är alltid fel. Om du ställer mig framför ett öppet mål skulle jag ändå nicka utanför.

– Vad jag gillar med mig själv? Min hastighet och min personlighet. Jag är inte rädd för någonting. Även om det är i vissa situationer då jag borde lära mig att kontrollera mig själv.

Sjävklart kom frågan om Niangs stolpträff mot Barcelona 2013.

– Min stolpträff mot Barca? Efter det kunde jag kollapsa, istället tänkte jag bara på att fortsätta träna och nu har jag förbättras. Framför målvakten är jag nu lugnare, du kan se det på mitt mål mot Bayern. Jag har jobbat på detta väldigt mycket.

– Mihajlovic och Gasperini är tränarna som har hjälpt mig att förbättras och haft förtroende för mig. När jag träffar Berlusconi säger han alltid åt mig att jag måste fortsätta jobba hårt. När han kommer till Milanello tar jag av mig mina örhängen.

Reportern frågade även hur det kändes att Balotelli och Menez lämnat Milan.

– Balo och Menez? Självklart är jag ledsen att jag inte kommer se dom längre i Milan för dem är båda mina vänner. Menez hade en väldigt otur med sin skada. Mario ville stanna, men det som räknas är vad man gör på planen. Hur som helst, i anfallet är vi väl försedd. Enligt mig så behöver vi inga förstärkningar framåt.

Till sista frågan där reportern undrade vad Niang var villig att göra för att se få Milan tillbaka på toppen igen.

– Enkelt, sluta göra dumt skit.

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen