Mr Bee vill fortfarande köpa Milan – detta erbjuder han

Thailändaren Mr Bee, som gått under jorden sedan de avbrutna förhandlingarna med Silvio Berlusconi, är tillbaka i rampljuset. Han uttalade sig nyligen om att det vore fel av presidenten att sälja klubben till den kinesiska gruppen. Mr Bee är villig att återuppta förhandlingarna och köpa Milan. Dessutom garanterar han att stora summor pengar läggs på transferfönstren varje år. Läs vad han hade att säga till La Gazzetta dello Sport.

– Ärligt talat, jag försvann aldrig från dessa förhandlingar, säger Taechaubol.

– Sedan det andra konsortiet (kineserna) tecknat ett exklusivitetsavtal med Fininvest, har jag naturligtvis hållit mig i bakgrunden på ett respektfullt sätt, men sedan december 2014 har mina försök till att köpa en del av Milan aldrig avbrutits. Och nu, några dagar från slutet av exklusivitetsavtalet, vill jag att Milan-fansen ska veta att det finns en annan möjlighet.

Med Mr Bee som köpare hade Berlusconi fortfarande varit majoritetsägare då thailändaren enbart vill köpa 48 % av klubben.

– Berlusconi kan behålla Milan och förbli vid rodret. Det finns grupper och människor som är mycket intresserade av att hjälpa mig nå en överenskommelse. Investerarna som hjälpte mig förr har backat ur, så jag har varit tvungen att hitta nya partners. Det har inte varit enkelt med tanke på krisen på den asiatiska marknaden, men nu är de här. De är väldigt solida och redo att investera.

– Detta är mitt erbjudande: köpa 48 procent av klubben, omedelbar överföring av 100 miljoner euro till säsongens transferpott och ytterligare 100 miljoner euro varje år (minst). Jag skulle även få in klubben på börsmarknaden inom två år, då alla stora klubbar finns där.

– Jag är så övertygad om att Milan borde kvarstå under Berlusconis ägande att jag är villig att hjälpa honom kommersiellt i Asien även om han inte säljer klubben till någon.

Medan den kinesiska gruppen fortfarande inte vill avslöja de inblandade parterna, väljer Mr Bee att avslöja allt om sina medhjälpare.

– Mina investerare är ZHJ Capital och Parantoux Capilal, kinesiska grupper bestående av stora banker och investerare som jobbar nära Kinas finansminister. När de fick reda på att Berlusconi är redo att sälja majoritet, kontaktade de mig och sa att de är beredda att bidra med kapital för ett nytt erbjudande, även om det skulle innebära att köpa en minoritetsandel.

– Jag anser att detta är den bästa lösningen för Milan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen