Montella vill värva tysk landslagsanfallare

Ännu en spelare som Montella tränat kopplas ihop med Milan. Denna gång är det Mario Gomez, anfallaren som Montella tränade under sin tid i Fiorentina. Fiorentina-spelaren, som spenderade förra säsongen på lån i turkiska Besiktas, jagas av Montella och Rossoneri, uppger Corriere dello Sport

Enligt den italienska tidningen har Milan länge varit intresserade av Gomez, men klubbens längtan efter den tyske landslagsanfallarens signatur ska ha intensifierats i och med tränarbytet. Anfallaren själv vill inte återvända till Turkiet på grund av risken av terrorattacker, samtidigt som Fiorentina vill bli av med spelarens lön som kostar ”Viola” 5,5 miljoner euro per säsong. Gomez kontrakt med klubben löper ut i nästa sommar.

Corriere dello Sport skriver även att den förre Bayern München-spelaren vägrar spela i Premier League eller återvända till Bundesliga. Milan lär dock få konkurrens av de spanska klubbarna Atletico Madrid och Valencia. Anfallarens prislapp sägs ligga på 6 miljoner euro.

Gomez vann den turkiska skytteligan efter att ha gjort 26 ligamål på 33 matcher. Anfallaren stod även för 6 assists. Likt Ibrahimovic i Milan, förde Gomez sin klubb till sitt första ligaguld på sju år.

Spelaren, som fyller 31 på söndag, tvingades avsluta sitt EM-äventyr efter en muskelskada i det högra låret. Gomez skadade sig just i kvartsfinalen mot Italien där han för övrigt låg bakom Tysklands mål med en öppnande passning.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen