Kineserna köper 100% av AC Milan?

Igår kom rapporter om att försäljningen dröjer ytterligare en vecka, kan det bero på att man istället väljer att köpa hela klubben nu i sommar?

Det har varit klart en längre tid att kineserna köper 80% av klubben nu och resterande procent inom 1-2 år. Nu rapporterar både La Gazzetta dello Sport, La Repubblica och Corriere dello Sport att man istället vill köpa hela klubben direkt. Det kinesiska konsortiet betalar då 500 miljoner euro + 240 miljoner i skulder till Fininvest och Berlusconi. Detta kan också vara en av anledningarna till att försäljningen har dröjt så länge. Enligt GdS kommer det preliminära avtalet skrivas under senast 31 juli.

Adriano Galliani besökte Berlusconi  igår eftermiddag. Vad mötet handlade om har vi nu fått veta. Som förväntat handlade det om transfermarknaden, där Galliani har förhandlat med bland annat Zielínski och Musacchio. För att värva dem krävs dock pengar som Milan inte har. Alternativen har varit att Bacca säljs eller att försäljningen går igenom och precis detta frågade Galliani om. Berlusconi skall dock ha gett svaret att han inte vill ge honom pengar till att köpa spelarna och förklarade också att han har bestämt sig för att sälja klubben enligt Sky Sports Italia.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen