16-åring ny tredjemålvakt i Milan

Tidigare skrev vi en artikel om kampen till att bli tredjemålvakt i klubben. Kampen stod då mellan de unga målvakterna Plizzari (2000) och Livieri (1997). Vinnaren blev till slut Plizzari enligt La Gazzetta dello Sport

Plizzari är född år 2000 och är endast 16 år och 3 månader gammal. Trots det är han redan nu ett alternativ för A-laget. Målvakten började den här säsongen i U17-laget innan han flyttades upp i Primaveran och har där presterat på en hög nivå. Totalt blev det 3 matcher i U17 och 15 matcher i Primavera-laget. På dessa 18 matcher släppte han in 25 mål varav 5 på straff. Nu ser han alltså ut att få ta klivet upp i A-laget, trots sin unga ålder. Men vi vet ju vad unga målvakter går för sedan tidigare här i Milan. Vi alla minns ju Donnarummas genombrott förra säsongen. Till nästa säsong agerar han alltså back-up till Gianluigi Donnarumma och Gabriel, som trots allt inte verkar lämna för Torino och därmed blir andramålvakt.

Efter att tidigare ha haft en gemensam ålder på 90 år mellan Lopez, Abbiati och Donnarumma. Har man nu istället en betydligt lägre ålder på endast 56 år. I snitt blir deras ålder (17), (23), (16) 18,6 år. Jämfört med förra säsongen så var snittåldern 29,6 år.

Läs mer om Plizzari och Livieri här: http://www.milansverige.se/arkiv/50696

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen