Mexes kan hamna i Roma: ”Spalletti kan räkna med mig”

Philippe Mexes har ett kontrakt med Milan som löper ut i slutet av månaden. Därefter lämnar han klubben på fri transfer, och enligt fransmannen är en återkomst till Roma ett av alternativen ”om Spalletti behöver mig”, säger 34-åringen till Il Messaggero

– Jag kan fortfarande erbjuda väldigt mycket även om jag spelar som fjärde eller eller femte alternativet för Roma. Om Spalletti behöver mig så kan han räkna med mig.

– Jag minns honom som en tränare med stor karaktär. Jag är fri och kommer att hitta den bästa lösningen för min framtid. Det pratas om många lag, men i nuläget har jag inte mottagit några riktiga erbjudanden.

Några av fransmannens lagkamrater är kvar i huvudstadsklubben, inte minst Serie A-legendaren Francesco Totti.

– Jag har en utmärkt relation med dem (Roma) och mina sju år i Roma kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Jag har alltid varit mig själv utan att dölja något. Totti förtjänar allt som han får. Han har givit sin själ för klubben och staden.

Miralem Pjanic blev nyligen klar för Juventus men det skiljer sig från när Mexes värvades till Milan.

– Det är enklare när man pratar om Milan, men saker och ting blir komplicerade när det handlar om Juve. Det är en del av marknadens dynamik.

Mexes spelade i Roma mellan 2004 och 2011 innan han lämnade för San Siro och Rossoneri.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen