Gattuso drömmer om att träna Milan

Gennaro ”Rino” Gattuso spelade i Milan mellan 1999 och 2012 och stod för hela 466 matcher i den rödsvarta tröjan. Under dagen pratade han till Milan Channel och nämnde bland annat drömmen om att återvända till Milan – som tränare.

38-åringen hyllade inledningsvis presidenten.

– Han är det mest framgångsrika klubbpresidenten i världen. Han har tagit Milan till toppen av världen under dessa 30 år och gjort den till den mest organiserade klubben i världen. Han tog över klubben i en svår tid, vilket får en att inse hur mycket han gjort genom åren. Klubben går igenom en tuff period men vi får aldrig glömma historian.

– Jag önskar presidenten allt det bästa, och även om många människor är arga just nu så får vi inte glömma vad han gjort för Milan. Lycka till med återhämtningen.

Gattuso ledde nyligen sitt Pisa till Serie B och ”Rino” drömmer nu om att återvända till Milan som tränare, men bara om han lyckas bli en ”tillräckligt bra tränare”.

– Det bästa just nu är att ha en plan, för att vara ärlig. I många år var Milan den perfekta maskinen, klubben som alla avundades. Nu väntar en övergångsfas. Problemen löstes inom klubben, på huvudkontoret och i omklädningsrummet, och laget jobbade som ett. Det var hemligheten. Stjärnspelarnas karaktärer spelade givetvis också roll. Det fanns regler att respektera och en bra känsla av tillhörighet. Reglerna gällde spelarna med stora namn precis som det gällde de mindre berömda.

– Spelarna förstod hur mycket jag brydde mig när det var dags match, därför brukade Abbiati och Brocchi njuta av att göra mig arg och skämta om mig. Jag gillar inte kaos, jag förväntade mig att alla skulle vara tysta eftersom det för mig betydde koncentration.

– Min dröm är att återvända, precis som det var en dröm att bära kaptensbindeln. Om jag lyckas bli en tillräckligt bra tränare så hoppas jag få chansen att jobba i Milan.

 

Källa: acmilan.com

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen