De Sciglio: ”Jag ska återbetala Conte för förtroendet”

Mattia De Sciglio var stjärnan som fick delta i det italienska landslagets Q&A (Questions & Answers) vid namnet #askazzurri. 23-åringen, som är den ende Milan-spelaren i Italiens trupp, pratade bland annat om sin barndomsidol och varför han inte funderar på att bli en tränare efter spelarkarriären.

– Att nå EM betydde väldigt mycket för min stolthet då Antonio Conte visat stort förtroende för mig. Jag kommer att sträva efter att återbetala honom. Detta är mitt första EM, så jag är extremt förväntansfull och känner redan av stundens hetta. Man måste bevisa hur mycket man bryr sig om denna tröja när man representerar landslaget.

Milan-försvararen fick frågan om han visste att han liknar Tobey Maguire (tidigare Spiderman-skådespelaren).

– Några av mina lagkamrater har berättat att jag påminner om Peter Parker (Spiderman), så ja. Varför är jag så snygg? Eh, tack vare mamma och pappa.

– Vem är truppens största skojare? Det finns flera, framför allt Gigi Buffon, Salvatore Sirigu, Daniele De Rossi och Leo Bonucci.

– Vi tränar och sedan återvänder vi till hotellet där det finns ställen att koppla av. Vi spelar spel, inklusive Playstation, eller ser de andra matcherna på en stor TV-skärm.

– Tränaren (Antonio Conte) förbereder oss inför matcherna genom att försäkra sig att vi tränar varje dag och förstår betydelsen av varje match. Exempelvis var inte Rumänien favoriter på pappret i matchen mot Frankrike, men de kämpade ända in i sista minuten.

I förlusten mot Hellas Verona förstörde De Sciglio sitt fina utseende efter en otäck spark i ansiktet.

– Det är ett ärr som jag kommer att bära för evigt, men varje gång jag ser det så kommer jag minnas ett tufft moment som jag övervann med stor beslutsamhet.

De Sciglio kan spela både som höger- och vänsterback, men blev inte en ytterback förrän 16-års ålder.

– Som ett barn spelade jag mittback och gjorde det fram till 16-års ålder, sedan omskolades jag till en ytterback. Jag har alltid inspirerats av Maldini, som väl på topp var en av de bästa försvararna genom tiderna. Han var också kapten i det lag som jag stöttat sedan barnsben.

– Vem är den bästa spelaren genom alla tider? Jag har bara sett Diego Maradona och Pele på video, men nu är det en riktig kamp mellan Cristiano Ronaldo och Leo Messi.

Avslutningsvis fick De Sciglio frågan om han kan tänka sig att övergå till tränaryrket efter att ha gått i pension.

– Absolut inte. Jag har helt enkelt inte personligheten för det.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen