Datum för preliminärt avtal skjuts upp – igen

Återigen ser datumet för det preliminära avtalet i försäljningen av Milan ut att flyttas. Avtalet kommer istället för den 30 juni, att skrivas mellan 4-8 juli enligt Il Sole 24 Ore.

Förhandlingarna löper vidare som planerat, men trots det ser affären ut att slutföras senare än planerat. Det finns ingen angiven anledning för detta, men troligtvis beror det på att Berlusconi skall behöva stanna kvar på sjukhus i ytterligare 15 dagar.

Enligt uppgifterna skall det kinesiska konsortiumets första plan vara att öka Milans kapital med 100 miljoner euro, alltså cirka en miljard kronor. Pengarna kommer sedan till största delen att användas till mercaton. Man håller även på att forma en så kallad “purpose vehicle”, för att bli av med exempelvis Milans skulder. Denna håller nu på att formas i Hongkong enligt Milano Finanza. Enligt källan är en ny arena, ej en prioritet.

De investerare som hittills är avslöjade är: Robin Li, Evergrande Group och Kweichow Moutai. Evergrande Group, fastighetsutvecklarna som bland annat äger fotbollslaget Guangzhou Evergrande uppges vara en minoritet i konstortiet.

Enligt Corriere dello Sport fortsätter förhandlingarna utan problem, där fininvest och investerarna kommer överens. Det som fattas är bara Berlusconis närvarande, därför har Gancikoff och Fininvest kommit överens om att vänta in presidenten.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen