Bryant: “Hela Serie A kommer att gynnas av kineserna”

Milan-fanet tillika basket-legendaren Kobe Bryant blev intervjuad av La Gazzetta dello Sport och i intervjun talade han om Milan och lokalrivalen Inters framtid.

Bryant växte upp i Italien och Milano innan han flyttade tillbaka till USA där han blev han av de största basketspelarna i världen. Han har precis lagt skorna på hyllan och planerar nu på att köpa ett hus i Italien. 37-åringen  talade även om sin vän Paolo Maldini. 

EM börjar om en vecka och Italien är inte en av favoriterna. Vad är det som fattas i laget som vi hade förut?

– Det är inget att känna sig ledsen för. Historiskt sett så händer det med jämna mellanrum. Alla ungdomar blir inte stjärnor. Det gäller bara att inte stanna, utan fortsätta att lära ut fotboll, det är så man kommer tillbaka igen. Det är upp till de vuxna att visa vad det betyder att vara däruppe och vad man måste offra för att komma dit.

Precis som Inter, verkar Milan också vara på väg att köpas upp av kineser.

– Ja, jag har läst om det. Om de kommer med rätt attityd så kommer klubben att utvecklas. Det kommer inte bara att gynna Inter och Milan, utan hela Serie A. Fotboll precis som basket är inte bara italienskt utan globalt.

Har du många vänner inom fotboll?

– Ja, Alessandro Del Piero som nu bor i Los Angeles. Sen har jag också en bra relation med Messi och Ronaldinho, som jag har känt i många år. Även Paolo Maldini, men vi har inte pratat på ett tag. I Los Angeles hittade jag också min idol som barn: Ruud Gullit. För ett Milan fan, var det häftigt.

Han talade också om sin karriär som fotbollsspelare. Är det sant att du var målvakt som ung?

– Det är sant, de såg att jag hade långa armar och ben. Men sedan sa de att jag inte alls kunde spela som målvakt, så då blev jag mittfältare.

Vad gör du nu när du har slutat spela basket?

– Jag har en ny passion i att skriva. Jag brinner för det lika mycket som när jag var liten och spelade basket. Jag kan inte vänta tills jag kommer till jobbet för att skriva och studera.  

Kommer du att vara någonting i Italien?

Det är faktiskt så att jag och min fru tänker köpa ett hus i Italien, men vi vet inte var än så länge. Vi vill spendera mycket tid där, inte bara på helger.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen