Berlusconi ger tummen upp för fortsatta förhandlingar

Enligt Corriere dello Sport skall förhandlingar med kineserna fortsätta då Silvio Berlusconi uppges vara övertygad om att de är seriösa och ambitiösa.

CdS hävdar att listan på alla investerare kommer att offentliggöras inom de närmaste dagarna. Berlusconi ska ha haft ett möte med Fininvest och de nya investerarna både igår och idag. På mötena skall de flesta av investerarnas identiteter ha avslöjats. Det verkar i nuläget vara klart att The Evergrande Real Estate Group och Robin Li är två av investerarna. En annan uppges vara China Fortune Land Development, ägare av Hebei China Fortune Club som spelar i den kinesiska högsta divisionen i fotboll. Samma klubb som Gervinho värvades till när han kom från Roma.

Informations- och kommunikations-företaget (mobiltelefontillverkarna) Huawei kommer troligtvis att bli ny kommersiell sponsor för Milan. Företaget är i dagsläget sponsorer för en rad kända fotbollsklubbar såsom PSG, Borussia Dortmund och Arsenal.

Om förhandlingarna går igenom väntas också Nicholas Gancikoff bli nya verkställande direktör i Milan enligt Corriere della Sera. En engelsman med italienska rötter som tidigare arbetat som informationschef på Solar Investment Group, som arbetar med förnybar energi i Italien. Enligt uppgifterna skall Gancikoff också vara sugen på att anställa Unai Emery som tränare till nästa säsong.

Enligt Il Sole 24 Ore är det 7-8 olika investerare i konsortiet som planerar att göra en stor investeringsfond tillsammans. Fonden kommer att förvaltas av ett team av specialister med expertis inom hantering av internationella fotbollsklubbar.

Fortsättning följer…

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen