Bacca: “Jag har aldrig ångrat mitt beslut”

Vill Carlos Bacca stanna i Milan eller inte, anfallaren ger oss inte svaret den här gången heller i en intervju med Marca.

Bacca har länge haft ett uttalat mål om att föra tillbaka Milan till sina forna glansdagar, men det lyckades han inte (ensam) med den här säsongen. Milan missade återigen spel i Europa, vilket är något som 29-åringen prioriterar högt. I en intervju med Marca utesluter han varken en flytt eller att han stannar kvar, men han medger ändå att han gärna går tillbaka till Sevilla, om de är intresserade. Anfallaren befinner sig just nu i USA där Copa America nu går in i slutspelsfasen.

Hur ser era chanser ut till att vinna Copa America?

– Vi är mycket säkra, lugna och spelar med stor ödmjukhet. Vi har en enorm lust att vinna turneringen och är en stark grupp. Vi känner ingen press på oss att vinna, men det är dags för oss nu. Mexiko och Argentina är enligt mig favoriter, men vi måste också se upp för Peru (som slog ut Brasilien).

Hur är din syn på Colombias trupp?

Vi är som en familj både på och utanför planen. Pékerman (Colombias förbundskapten) är delaktig i allting vi gör och hjälper oss mycket. Vi har alla samma mål och alla drabbas av smärta när vi förlorar. Vi har en ny grupp i landslaget, med unga, men också äldre begåvade spelare. Vi förbereder oss för nästa VM i Ryssland 2018.

Du har intresse från flera olika länder, hur ser din framtid ut?

– Jag föredrar att stanna i nuläget, men jag vet att det finns intresse från England, Spanien, Tyskland och Frankrike. Några klubbar har redan talat med min agent, men jag talar endast efter Copa America.

Varför lyckas James Rodriguez bättre i landslaget än i Real Madrid?

– James är vår kapten och vill alltid spela, även när han har ont. Han ger allt för hela laget, i Madrid började han bra första säsongen, men sedan drabbades klubben av en sämre tid med flera tränarbyten. Han hade inte spelat på länge när Zidane kom in och hade då svårt att komma in direkt. I Colombia har han förtroende från hela tränarstaben, det väldigt viktigt för en fotbollsspelare. Han har stöd ifrån alla.

Är du Falcaos ersättare?

– Nej, men Falcao är riktmärket för hela Colombia. Jag är en spelare som försöker att ge mitt allt. Mitt mål i landslaget har varit att ge allt jag kan och jag tror också att jag har vuxit en hel del som person av att få vara här.

Är det i landslaget som den bästa Bacca finns?

– I Club Brügge var jag mycket bra och i Spanien hade jag mina två bästa år. I Italien har jag gjort 20 mål, men laget har inte nått den högsta nivån. Mina bästa år var som jag sade i Sevilla.

Har du någon gång ångrat ditt beslut att lämna Sevilla?

– Jag har aldrig ångrat mitt beslut, det var ett beslut jag tog för att fortsätta att växa som spelare och person. Milans projekt gjorde dessutom valet lättare. Jag vet också att Sevilla brukar sälja sina spelare och den gången var det min tur, fansen förstod också mitt val.

Har du några planer på att återvända till Sevilla?

– Jag talar ofta med Monchi och presidenten, vi har en utmärkt relation. Med guds hjälp så skulle jag vilja återvända en dag. Jag vet att Sevilla har en dörr öppen för mig och jag är säker på att jag en dag återvänder.

Har du något att säga om Atléticos intresse?

– Jag tror att du vet mer än vad jag gör. Min prioritet ligger hos Milan, men jag vet att jag har intresse från stora klubbar i Spanien, England, Tyskland och Frankrike. Några har redan talat med min agent, men jag talar endast efter Copa America. Jag har ett kontrakt på fyra år med Milan, men jag vet inte om de är villiga att sälja mig.

Du blev professionell fotbollsspelare ganska sent, hur har ditt liv varit sedan dess?

– Först hade jag bara spelat på söndagar i min hemby. Jag arbetade med att sälja biljetter på en buss. Jag fick sedan chansen i Barranquilla och visste då att det var min sista chans. Jag träffade i samband med det en pastor i området och började sedan att gå i kyrkan. Det var gud som visade mig vägen. Tack vare honom har jag nu uppnått allt.

Kommer gud att hjälpa er i Copa America också?

– Ja, steg för steg. Colombias tröja fyller mig med glädje, den är en välsignelse. Jag läser alltid i bibeln och ber till gud innan mina matcher. Jag måste också vara lugn. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen