Laguppställningar:

Milan (4-3-1-2): Donnarumma; De Sciglio, Alex, Mexes, Romagnoli; Kucka, Locatelli, Bertolacci; Honda, Bacca, Balotelli

Roma (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Rudiger, Manolas, Digne; Strootman, De Rossi, Pjanic; Salah, Nainggolan, El Shaarawy

Matchen:

Roma tog tidigt tag i matchen och förde spelet. Den första riktiga målchansen stod också Roma för genom Pjanic efter 16 minuter. Efter ett slarvigt tillbakaspel av Alex fångade yttern upp bollen och kom nästan helt fri med Mexes hack i häl. Den gången missade han sitt läge. Det misstaget skulle han inte göra om 3 minuter senare när Milan återigen slarvade på mitten, Salah fick bollen i djupled och satte den beslutsamt och otagbart vid bortre stolpen. 0-1 till Roma!

Efter målet så föll Milan ner ännu djupare och Roma var helt överlägsna spelmässigt. Milan hade egentligen bara en chans som kom efter 30 minuters spel via ett skott från Honda. Szczensy kunde dock ta bollen och både Bacca och Balotelli stod offside på returen.

Som Milansupporter så var egentligen enda trösten att se Donnarumma hålla oss kvar i matchen med några kvalificerade räddningar. Halvleken slutade trots Milan svaga insats bara 0-1 till Roma, och buropen ekade högt på San Siro.

I den andra halvleken försökte Milan inledningsvis att komma upp i banan, men efter de första minuterna mattades det av och Roma började dominera bollinnehavet igen. Roma skulle också stå för matchens andra mål i minut 59, och det var en Milanbekanting som stod för det. Pjanic stod för en underbar chipp till El Shaarawy som visade lugna nerver när han enkelt satte in bollen helt ren från nära håll. Il Faraone firade dock inte utav respekt för sin gamla klubb.

Efter målet tappade matchen tempo rejält där Roma var nöjda samtidigt som Milan hade svårt att skapa något. Man sprattlade ibland till, bland annat genom en kraftfull nick från Honda efter 73 minuters spel. Men Szczensy var med på noterna och styrde bollen till en hörna.

Roma fortsatte dominera i målprotokollet och satte definitivt spiken i kistan i den 82a minuten när Emerson tryckte in en retur från Salahs skott från nära håll.

Milan skulle åtminstone få ett tröstmål 5 minuter senare. Bacca höll sig framme på ett inlägg och på sin egen retur petade han in 1-3. En klen tröst för kvällen som slutade 1-3 och förlust för ett splittrat Milan.