Matchrapport: Bologna – Milan

Milan gästar idag Stadio Renato Dall’Ara för en match mot Bologna. Mycket står på spel för Milan i den här matchen då man jagar sjätteplatsen som Sassuolo för närvarande innehar med en poäng till godo. Milan är i behov av en vinst här för att kunna säkra Europa-spel nästa säsong utan att behöva vinna Coppa Italia för att nå dit. Bologna har å andra sidan chansen att avancera till elfte plats i tabellen och efter att endast ha vunnit en av sina senaste elva ligamatcher vill man säkerligen avsluta säsongen starkt.

Laguppställningar:

Bologna (4-2-3-1): Da Costa, Rossettini, Gastaldello, Oikonomou, Masina, Diawara, Brighi, Zuniga, Brienza, Giaccherini, Floccari

Milan (4-3-1-2): Donnarumma, Calabria, Mexes, Romagnoli, De Sciglio, Kucka, Montolivo, Jose Mauri, Honda, Bacca, Luiz Adriano.

Matchen:

Båda lagen inledde matchen piggt och efter fem minuter hettade det till i en närkamp mellan Josè Mauri och Diawara varpå båda spelarna ådrog sig var sitt gult kort. Bologna låg sedan på och pressade Milan samt fick till en farlig hörna som Rossetini nickade utanför stolpen.

Matchen som varit präglad av mycket känslor på planen fortsatte inledningsvis att ge chanser åt båda håll. I tolfte minuten drog Amadou Diawara på sig sitt andra gula kort i matchen efter en tackling på Riccardo Montolivo. Han blev därmed utvisad och Bologna tvingat att fortsätta matchen med tio man. Det röda kortet gav Milan större ytor att arbeta på, vilket också skulle ge de rödsvarta fler chanser framåt.

Man kom dock inte fram till några riktiga farligheter och Bologna kunde åter ta sig in i matchen. I den 29:e matchminuten fick Josè Mauri ett bra läge i offensivt straffområde, men skottet nådde inte den plats som den argentinsk födde italienaren önskade att bollen skulle hamna.

Sergio Floccari hade ett bra läge inne i boxen att göra mål, men Romagnoli kunde säkert rensa undan bollen. Efterföljande anfall blev Luiz Adriano hårt tacklad, vilket ledde till att Marios Oikonomou fick ett gult kort. I 37:e matchminuten hade Bologna återigen ett farligt anfall, men på följande Milan-anfall blev Luiz Adriano kapad i straffområdet av Bolognas målvakt Angelo Da Costa, vilket domaren Daniele Doveri blåste straff för. Carlos Bacca slog in straffen säkert i vänstra hörnet och 0-1 var ett faktum.

Första halvleken bjöd på lite små slarvigt spel samt med chanser åt båda håll, men det var Milan som hade bollinnehavet 35%-65%. Straffen var det som skilde lagen åt i första halvlek och med det röda kortet till Milans fördel, bör man kunna utnyttja övertaget bättre i andra halvlek.

I den 56:e matchminuten fick Mauri lämna plats för hårt kritiserade Bertolacci. Med endast en minuts speltid så skulle italienaren dra på sig sitt första gula kort i matchen. Mittfältarens försök att vinna en oscarstatyett gick inte hem hos domaren Doveri.

I 62:a matchminuten hade Bologna ett farligt avslut precis utanför stolpen på hörna. Några minuter senare fick Carlos Bacca en 1-1 situation mot en försvarare där han av någon konstig anledning inte fick frispark efter att först ha dragits i tröjan bakifrån av en annan försvarare och sedan rivits ner sekunden senare. Sju minuter senare utgick Juraj Kucka och Andrea Poli skulle få 20 minuter att hjälpa laget att bärga segern. I samband med detta gjorde Bologna också ett byte då Saphir Taider kom in i istället för Daniele Gastaldello.

I 77:e minuten testade Mexes målvakten med ett avslut från distans. Skottet räddades enkelt och ett nytt drömmål av fransmannen fick vi inte se. Några minuter senare ville också Luiz Adriano testa målvakten från långt håll, men återigen stod Angelo Da Costa på rätt plats. Brasilianaren skulle istället få en ny chans anfallet efter då Honda skickade in bollen i boxen, men anfallarens tå nådde inte riktigt fram till bollen när han slängde sig fram för att trycka in den i nätet. 29-åringen var het och testade minuten senare återigen målvakten från distans, men även denna gång inget mål.

I 89:e matchminuten sköt Masina bollen i mål för hemmalaget, men målet dömdes korrekt bort för offside. Fyra minuters tilläggstid lades till och Bologna ökade pressen. Bologna fick i 94:e minuten frispark, men skottet sköts rakt i muren varpå Milan fick ett utmärkt kontringsläge, men Boatengs passning till Bacca blev för lång och målvakten Angelo Da Costa kunde ta hand om bollen. Detta var det sista som hände på Stadio Renato Dall’Ara för den här kvällen. Milan tog tre viktiga poäng i slutspurten av Serie A och kampen om sjätteplatsen, medan Bologna förlorade sin sista hemmamatch för säsongen.