Galliani angående El Shaarawy: ”Upp till Roma”

Vill Roma utnyttja sin köpoption och värva El Shaarawy måste de göra det inom tre veckor, annars återvänder spelaren till Milan, berättar Adriano Galliani för Mediaset Premium.

”Il Faraone” lånades ut till Roma i januari efter en misslyckad lånesejour i Monaco. Hos ligakonkurrenterna i Italien gick det däremot mycket bättre. 23-åringen har stått för 8 mål och 2 assists på en halvsäsong.

Enligt rapporter är Roma-tränaren Luciano Spalletti är angelägen om att få behålla El Shaarawy. Roma erbjuder 9 miljoner euro för spelaren medan Milan fortfarande kräver den summa som ingick i köpoptionen, nämligen 13 miljoner euro.

Detta är vad Adriano Galliani har att säga:

– Det är väldigt enkelt och inget problem för oss. Datumet är 21-22 juni, så om Roma vill aktivera sin klausul och köpa Milan så kommer de göra det. Vi är inte öppna för förhandlingar.

– Om Roma inte köper spelaren enligt de överenskomna villkoren, kommer han [El Shaarawy] att återvända till oss och det kommer inte vara ett problem.

– Vi får inte glömma säsongen 2012-13 då El Shaarawy gjorde 15 mål under den första halvan av säsongen, sedan anlände Mario Balotelli och tog över ansvaret.

– Stephan har haft några skador, men han är en fantastisk spelare och vi är inte oroade. Vi kommer att prata med Roma och de har rätten att köpa honom. Om de inte utnyttjar den rätten kommer han att återvända till oss.

El Shaarawy nätade i segern över Milan i den sista Serie A-omgången då han möttes av applåder och stående ovationer från stora delar av Milan-fansen på San Siro.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen