Christian Brocchi: “Jag är tränare och jag tar ansvaret”

Milans tränare Christian Brocchi medverkade på presskonferensen efter matchen.

Brocchi var inte helt nöjd med matchen och tog även på sig ansvaret för förlusten mot Roma. Han talade även om tillgängliga spelare, sin egen framtid och så klart Coppa Italia.  

-Jag är tränare och jag tar ansvaret. Det är upp till mig att se vilka jag kan lita på eller inte. Sedan jag fick jobbet, har mycket sagts. Jag tar allting med mig, både det bra och det dåliga. Jag har en klar idé över situationen, vi kommer att spela finalen och sedan få vi se vad som händer.

-Om ett positivt beslut tas angående mig, så är jag säker på att vi genom några förändringar kan göra ett bra jobb. Om ett annat beslut tas, så kommer jag att vara tacksam över förtroendet jag har fått och att få njuta av erfarenheten som jag kommer att ha användning för i resten av min karriär.

-Milan måste göra mer, nästa match är för viktig för misstag. Alla spelare måste enskilt göra mer än vad de klarar av, annars blir det tufft. Calabria kan man lita på och detsamma gäller för De Sciglio. Abate och Antonelli är i nuläget skadade och måste först återhämta sig ordentligt. Med det i åtanke så måste jag fundera över vem som skulle kunna ersätta dem.

-Det här laget kan spela bra, men varje enskild spelare måste komma till matchen med rätt inställning och självförtroende. Jag förväntar mig mer ifrån laget. Vi måste spela som ett lag annars får vi stora problem.

-Niang följer ett program för att återhämta sig och han har tränat med laget de senaste dagarna. Han har inte formen eller orken att spela 90 minuter ännu. Vi kommer att testa hans kondition under veckan. Han är redo att träna igen och vi hoppas att han blir tillgänglig till matchen.

-Jag hoppas att vi har så många spelare som möjligt med hungern att vinna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen