Calabria: ”Jag vill ge allt för Milan”

Sinisa Mihajlovic var tränaren som gav Davide Calabria en ärlig chans. 19-åringen, som varit en av få ljusglimtar den här säsongen, har vikarierat och konkurrerat om högerbackspositionen. La Gazzetta dello Sport har intervjuat spelaren som hade följande att säga.

”Vad har saknats det här året i Milan?”

– Så många saker har inte gått vägen och vi måste bli bättre på många sätt. Men jag tror framför allt att vi saknade en känsla av tillhörighet. När man spelar för Milan ska man inte nöja sig med en sjätteplats (sista Europa-platsen som Milan missade). Mål ska alltid sättas högt. Vi måste alltid hedra tröjan vi bär och fansen som kommer till arenan. Vi måste dock erkänna att det idag finns några lag som är bättre än vi.

”Hur var din första säsong bland toppspelare?”

– För mig var det en fin säsong, den första riktiga i Serie A. Jag växte en hel del, det är en stor skillnad mellan att spela i Primaveran och förstalaget. Här går allting snabbare. Man måste tänka först och läsa spelet i förväg. Man måste alltid ge allt, både i matcher och på träningar.

”Minns du känslorna du hade innan du gjorde din debut från start?”

– I den föregående matchen mot Palermo byttes jag in från bänken när Abate skadade sig. Jag har inte haft tiden att tänka mycket. I omklädningsrummet före bortamatchen mot Udinese sade Sinisa Mihajlovic till mig: ”Det är upp till dig. Spela som du gjorde mot Palermo och det kommer gå bra. Du är duktig, var inte rädd.” Jag tackar honom för det, med honom mognade jag.

”Du har mycket att tacka Brocchi för, som du först hade i ungdomslaget och nu i förstalaget. Har han förändrats mycket?”

– Nej, han är konsekvent med sina idéer. Visst, han hade en lite annorlunda attityd inledningsvis, han visste att han inte kunde starta en revolution och var smart nog att inte försöka. Det fanns ingen tid att ställa upp laget enligt hans filosofi. Men jag tror att vi har sett något positivt då han gjorde bra ifrån sig i Coppa Italia-finalen, precis som han gjort med ungdomsspelarna.

”Vilken sorts tränare är Brocchi?”

– Han är väldigt förberedd på ett teknisk och taktiskt plan. Han är en stor man. För oss spelare är han nästan en vän, någon man kan prata med, eller diskutera olika perspektiv och leta efter lösningar.

”Många klubbar är intresserade av dig, vad säger du?”

– Jag njuter av det, det betyder att jag gjort ett bra jobb. Men nu är jag fokuserad på Italiens U21. Jag är glad att få vara en del av denna grupp. Jag hoppas att erfarenheten kommer att tjäna mig väl i framtiden. Jag vill stanna i Azzurri (landslaget) eftersom det för mig är en ära att bära landslagets tröja. Därefter kommer jag gå på semester och sedan direkt tillbaka till träning. Målet är att spela konsekvent, och drömmen är att kunna ge allt för Milan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen