Brocchi: ”Jag har mina idéer”

Idag klockan 15:00 spelar Milan mot Frosinone. Detta är vad tränare Christian Brocchi hade att säga på presskonferensen inför matchen.

– Jag vill se att mitt lag spelar med den rätta mentaliteten. De har givit mig positiva tecken på träningarna denna vecka och jag hoppas att de kan göra samma sak i matchen mot Frosinone. När det väl gäller så bryter laget ihop och det gör grejen värre. I fotboll måste man möta problemen som en grupp, inte som individer. Vi lär se om alla är medvetna om detta problem. Varje lag stöter på svårigheter, men de som förblir enade löser det framgångsrikt. Våra spelare har styrkan att lösa alla problem, men de måste arbeta tillsammans. När våra anfallare jagar målchanser måste resten av laget trycka upp och vara kompakta. Balans krävs i den formation jag vill spela. När vi utsätts för kontringar i numerära underlägen, är det spelarens eller lagets fel, inte formationens. Det är mitt uppdrag att garantera att spelarna tar itu med detta. De är kapabla att läsa spelet. Jag har tränat unga spelare så jag är säker på att jag kan göra detsamma med förstalaget.

– Även de absolut bästa tränarna upplever svårigheter inledningsvis. Sacchi, Guardiola och även Sarri gjorde det i början. Jag vill dock inte använda detta som en ursäkt. Mitt mål är att hjälpa laget med mina fotbollsidéer. Jag föredrar att titta på Barcelona eller Bayern München, Napoli, Empoli eller Sassuolo. Vad gäller Sassuolo så var Di Francesco vid en tidpunkt nära att sparkas, men han fick tid. Jag vill inte ha ett lag som försvarar djupt och lever på kontringar. Jag har en fullständigt annan idé om hur jag vill spela. Jag vet inte om jag kommer att uppnå det i mitt uppdrag, men jag har mina idéer. Alla har sin vision om hur fotboll ska spelas. Jag blickar tillbaka på gårdagens ungdomsderby och kan med säkerhet säga att jag njöt av det. Milan vann inte, men de spelade väl. Jag var inte förvånad över att Honda var en av de bättre spelarna förra veckan. Jag utvärderar varenda spelare i truppen och Honda är en professionell och väldigt intelligent person. Likt många andra gavs han en chans och han lär få fler i framtiden. Balotelli behöver helt enkelt fokusera på att upprepa det han gjort på träningar denna vecka, det vill säga att vara beslutsam och initiativrik. Han måste tänka på att det är en viktig match som spelas imorgon. Jag hoppas att han kan återvända till målformen och visa vad han är kapabel till.

– Resultatet är alltid nyckeln i Italien. Huvudsyftet imorgon är att lämna med 3 poäng. Jag vill inte att mina spelare lutar sig tillbaka. Jag förvånas inte av Donnarumma, men jag vill inte ta åt mig äran för honom. Jag var den som tog emot kritik för att ha hämtat honom till Milans U-19. Vi måste tillåta unga spelare att göra misstag. Om en spelare aldrig gör ett misstag kommer han inte att förstå hur man agerar på rätt sätt. Vi är glada över att ha gjort ett bra jobb på ungdomsnivå. Om vi skulle misslyckas med att nå Europa så kommer skulden att ligga hos mig och spelarna. Min stab och jag ger 100 %. För Bacca är rabonan är en naturlig aktion och han gör det instinktivt. I nuläget kritiseras han för att inte göra mål regelbundet, men 15 mål är inte lite enligt mig. Jag hoppas att han och resten av truppen kan utvecklas. Det är ett tufft läge för alla. Jag upprepar, jag är ansvarig för denna situation.

– Presidenten vill se ett annat Milan och ett Milan som vinner. Trots kritiken som riktas mot honom, så älskar ingen klubben lika mycket som han gör. Att spela för Milan inkluderar att kunna hantera trycket på San Siro, både i bra och dåliga tider. Vi kan inte förvänta oss att fansen är glada. Det är upp till oss, att genom vår attityd, visa dem att vi är ett lag med kämpaglöd. Varje tränare är annorlunda och det finns flera sätt att få igenom dina idéer. Varje lag kan spela en underhållande fotboll. Klubbfrågor är inget som spelarna behöver tänka på. De ska enbart fokusera på fotbollen. Honda är tillbaka på sin vanliga position. Jag anser att han antingen kan spela på kanterna eller bakom anfallarna. Denna erfarenhet lär hur mig att handskas med de utomstående som försöker ta ner dig. Jag har gått igenom tuffa perioder i mitt liv, men dessa perioder gör mig starkare. I vår värld kommer ingen att berätta när du gör något rätt. Jag tror på mina metoder och idéer. Jag vill avsluta med att gratulera Antonelli och hans fru på födelsen av deras nyfödda lilla flicka.

Källa: acmilan.com

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen