Brocchi: ”Jag älskar denna klubb och ger mitt allt”

Cristian Brocchi var idag på presskonferens inför morgondagens match mot Bologna. Han gav också en exklusiv intervju till Milan Channel före presskonferensen. Detta är vad han säga före och under presskonferensen.

Före presskonferensen sade Brocchi följande till Milan Channel:

– Jag vägrar ta lätt på Bologna och deras spelare. Jag hoppas att vi kan fullfölja det vi jobbat med på träningarna denna vecka. Jag måste tro på mina spelare och tänka positivt att de ska kunna tillämpa det vi tränat på i praktiken. Det är uppenbarligen frustrerande att vara utan Abate och Menez imorgon. Alex är inte 100 % spelklar heller. Det är alltid bättre att ha en hel trupp att välja från. Men vem som än spelar ska visa vad de är kapabla till och jag hoppas att det blir en spännande match.

– Jag hoppas att vi får tillbaka Antonelli snart. Jag tog emot en del kritik för att inte ha startat med honom förra veckan, men han hade en upptagen vecka med sin fru som födde. Från min erfarenhet vet jag att man alltid löper en skaderisk när man har saker vid sidan av planen att tänka på. Han gjorde mål, men sedan drabbades han av en skada. Tidigare exempel lär oss detta. När en spelare är känslomässigt fokuserad på något kan han också drabbas av en skada. Jag ville vila honom.

Nedan kan ni även läsa vad Milan-tränaren hade att säga på presskonferensen.

– Förra veckan tränade vi väl och vi har gjort detsamma den här veckan. Spelarna har jobbat hårt med den rätta viljan och den rätta attityden, framför allt i de mer intensiva träningspassen. Jag har fått den respons som jag var ute efter. Jag hoppas att de nu kan upprepa detta i morgondagens match. Krysset i förra veckan var en besvikelse men spelarna gav inte upp. Med två mål bakom, startade vi den andra halvleken med en helt annan inställning. Laget reagerade väl och vi vann nästan matchen. Jag utvärderar inte saker enbart på min instinkt och resultatet. Vi har även tittat på det positiva och negativa likväl som de aspekter vi måste arbeta på. Jag vill ha en positiv inställning direkt när matchen blåser igång mot Bologna. Spelarna dök upp med det inför matchen mot Frosinone, alla tecknen var där, men i slutändan blev det inte så. Träningspasset före matchen förra veckan startade långsamt. Den här veckan, däremot, startade vi på en miljon mil per timme. Jag hoppas att det är ett positivt tecken.

– Endast de som observerar oss på nära håll kan döma det arbete vi gör. Resultatet påverkar åsikterna. Presidenten vet detta. Bortsett från kritiken som kom i samband med förra matchen, fanns det positiva tecken. Ett 3-3-kryss hemma mot Frosinone är inte bra nog. Men om man tittar på statistiken, kan man inte förneka att laget gjorde bra ifrån sig. Vi vill ha 6 poäng från våra två nästa matcher. Vi begränsade Frosinone till enbart 4 skott på mål så man kan inte säga att vi är otillräckliga där bak. Spelarna vill kvalificera sig till Europa League. Det finns ingen tvekan om det. Baserat på beslutsamheten och genom att lyssna på spelarnas kommentarer så kan jag inte tro något annat. Spelarna är antingen skådespelare eller så måste jag lita på deras ord och bedöma deras handlingar.

– Jag trodde aldrig att detta jobb skulle vara enkelt. För mig är det dock en spännande, tillfredsställande, känslosam och unik möjlighet. Jag tar med mig allt det. Det är inte enkelt att träna i Serie A. Jag ser på framtiden beslutsamt trots kritiken eftersom jag älskar denna klubb och jag gör allt jag kan. Jag kan inte stoppa kritiken, men jag kommer att fortsätta att göra mitt jobb. Jag har talat med Donnarumma och sagt till honom att jag kommer ge honom en smäll om jag ser honom nere. Det finns inte en enda fotbollsspelare på planeten som aldrig gjort ett misstag i sitt liv. Han är lugn och håller fötterna på jorden. Trots sitt kändisskap har han inte förändrats. Jag hoppas att han håller denna kvaliteten och fortsätter på sin väg. Ett halvt misstag kan inte skada de egenskaper som den här grabben har.

– Menez har ett litet ryggproblem och under dagens träningspass besvärades han så det är bättre att han vilar. Calabria verkar vara lite nedstämd enligt mig. Han har inte spelat på månader. Det är bara naturligt och rätt att en ung spelare vill spela. Efter en inledande tuff vecka så verkade han dock gladare. Han har den rätta attityden och jag hoppas att han gör en bra prestation imorgon för det förtjänar han. Kritiken motiverar mig. Jag är verkligen laddad och jag måste föra vidare denna motivation till spelarna.

– Imorgon är ett viktig test för spelarna. Jag är en tränare och kommer alltid att försvara mina spelare så vida de visar beslutsamhet och vilja. Jag måste få det bästa ur dem. Bertolacci ådrog sig en skada mot Sampdoria. Bonaventura har spelat en hel del den här säsongen och nu har han en skada som han försöker bli av med. Abate har inte en muskulär skada. Menez har haft ryggproblem hela säsongen. Antonelli gjorde mål efter att ha blivit inbytt förra veckan, men sedan skadades han.

– Honda gjorde vad som begärdes av honom på rätt sätt förra veckan. Sedan tog jag in Luiz Adriano och försökte att komma tillbaka i matchen genom att byta in en anfallare som kan attackera ytan bakom försvaret. Jag tror att det var det rätta beslutet. För tillfället kan vi inte spela med en 4-4-2-formation eller med en 4-3-3-formation eftersom Bonaventura saknas. Vi har försökt spela 4-3-1-2 och nu testar vi även 4-3-2-1. Formationen är dock inte nyckelfaktorn, utan det är snarare hur man tar sig an matchen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen