Berlusconi: “Fansen är otåliga”

Silvio Berlusconi blev idag intervjuad av Telelombardia

I intervjun nämnde han hur det går med försäljningen, att han tycker att fansen är otåliga och de nya ägarnas planer.

– Jag kommer att ha ett möte angående försäljningen imorgon. Jag kan inte ge någon exakt status angående var vi ligger i förhandlingarna just nu.

– Vad Milan-fansen kan vänta sig? Att president Berlusconi gör rätt beslut och att det beslutet kommer att göra Milan bäst i Italien, Europa och Världen. Det kommer som ett lägligt slut på min 30-åriga era.

– Vi har mött ett stort antal potentiella köpare, men nekat alla för att de inte erbjöd tillräckliga garantier för framtiden. Om köpet inte går igenom så bibehåller jag min plan om ett italienskt Milan, med unga italienare. Vid den här tidpunkten tycker jag att fansen bör vara överens och ha lite tålamod. Tyvärr har inte fansen det tålamodet och inte heller något minne. Jag har fått många nedlåtande kommentarer från fansen, de verkar ha glömt vad vi har uppnått under de här 30 åren.

– Ny arena? Vi har vunnit mycket på San Siro. Personligen är jag väldigt fäst vid den och skulle välja att stanna kvar. Men om de nya ägarna vill bygga en ny arena så går jag med på det.

– Maldini i klubben? Jag tror inte att Paolo är tillgänglig, eftersom att han är delägare i ett amerikanskt företag (Miami FC).

– Min drömtränare och spelare? Som tränare hade jag velat ha Guardiola när han var i Barcelona, men han gick till Bayern München och nu säger de att han bytt klubb igen. Jag vill ha välkända spelare, men kraven är väldigt höga från dem. Detta visar hur det har blivit en typ av monopol i fotbollen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen