Abbiati riktar kritik mot spelare i laget

Christian Abbiati lägger skorna på hyllan och i en lång intervju med La Gazzetta dello Sport blickar han bland annat tillbaka på sin långa karriär. Han passar även på att kritisera sina lagkamraters inställning under denna säsong.

”Cristian Brocchi menar att många spelare måste ändra på sin attityd.”

– Han har rätt. Fyra av fem spelare gjorde inte vad som begärdes av honom (tränaren), och jag pratar inte om att göra misstag på planen. Faktum är att om det bara varit en spelare så hade vi kunnat isolera honom, men eftersom det var så många spelare var det svårt att göra så.

”Du sade att en av anledningarna till varför du slutar är för att detta Milan-lag skiljer sig från de du tidigare spelat i.”

– Om jag stänger mina ögon och tänker tillbaka på Milan-lagen jag spelade i fram till 2011, ser jag annorlunda lag i alla aspekter. Jag ser saker när jag tänker på vad Demetrio Albertini, Alessandro Costacurta och Paolo Maldini lärt mig. Jag har bara blivit bötfälld en gång i min karriär på grund av försening. När vi än förlorade tänkte jag aldrig på att dra ut.

”Det är synd att du inte spelade mot Roma.”

– Det var inget problem. I själva verket hade jag redan dragit mig ur laget. Hur som helst berodde mitt beslut även på nästa säsong. Det var en fråga om värdighet och heder.

”När började du först tänka på att gå i pension?”

– Efter mitt utbrott i samband med Chievo-matchen och jag tog beslutet efter Bologna-matchen.

”Vad sa president Silvio Berlusconi till dig efter din sista match?”

– Han sa ingenting. Jag hoppas att han säger något snart då han är en del av min familj.

”Det verkar som att han är upptagen med att försöka sälja Milan.”

– Jag förstår behovet av nya investeringar men jag kan inte tänka mig ett Milan utan honom. Jag hoppas att han stannar.

”Kanske ser vi dig ansluta dig till honom. Kommer du att jobba i Milan?”

– Jag skulle vilja göra det. Jag kommer att prata med Adriano Galliano, men vi har inga bestämda möten just nu och jag kommer inte knacka på hans dör. Jag vet dock hur jag skulle kunna hjälpa laget.

”Vad vill du bli ihågkommen för?”

– För mina mänskliga egenskaper.

”Vilket betyg skulle du ge din karriär?”

– Jag skulle ge den en 7,5:a eller till och med en 8:a. Jag har haft några toppar och dalar men jag har aldrig haft problem i de stora matcherna.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen