Mihajlovic: “Vi har mycket att spela för”

Efter landslagsuppehållet är ligafotbollen äntligen tillbaka. Tränare Sinisa Mihajlovic höll presskonferens inför Milans bortamöte mot Atalanta. 

– Vi har förberett oss på bästa möjliga sätt trots att vi saknat spelare som varit på landslagsuppdrag. Vi åker till Bergamo för att vinna, även fast vi vet att det kommer bli en tuff match. Vi är självsäkra och måste prestera bra i dem sista åtta ligamatcherna. Vår säsong är inte över och vi måste försöka knappa in på lagen framför oss. Ingen får ge upp.

– Jag vill inte kommentera presidentens ord, jag lyssnar hellre på dem. I Milan är förväntningarna högre jämfört med i mindre klubbar. Detta stör inte mig då det innebär att vi måste jobba hårdare, vilket jag ser som en stor motivation. Jag är alltid lugn och tar inte åt mig av vad som skrivs i medierna. Jag har ett år kvar av kontraktet och så länge jag är tränare för laget ska jag göra allt för att få ut det bästa av både mig själv och spelarna. Många faktorer kommer tas i åtanke när man utvärderar mitt arbete men det viktiga för mig är att inte ångra något och göra sitt bästa.

– Vi kommer att utvärdera Hondas status idag under träningen. Det är upp till Menez och Balotelli ifall de ska starta eller inte, det beror på hur de tränar. När de gör sitt bästa kommer de bli uttagna. Jag har haft ett samtal med Menez där jag förklarat mig. Jag tror att hon tog åt sig av samtalet på rätt sätt och förstod budskapet. En formation väljs beroende på vilka spelare som är tillgängliga. Vi behöver investera för att fortsätta utvecklas. Spelare som är motiverade, unga, talangfulla och kan bli världsklass i framtiden bör köpas in. Man måste välja smart och tänka på personen, hans förmågor, hans motivation och ifall han passar in i ditt spelsätt.

– Jag förstår gott och väl vad presidenten menade med betydelsen av att vinna cupfinalen. Det skulle ändra uppfattningen om vår säsong och många spelare i vår trupp har aldrig fått vinna en titel. Men samtidigt kan man inte bedöma en säsong utifrån en match.

Källa: acmilan.com

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen