Med en ny tränare i spetsen var det upp till bevis för Milan att komma på rätt köl. Man behövde inte spela vackert, man behövde inte imponera. Man behövde vinna, och det lyckades man med. Vi nöjer oss med det för denna gång.

Laguppställningar:

Sampdoria (3-4-2-1):  Viviano; Diakité, Silvestre, Cassani; De Silvestri, Fernando, Krsticic, Dodo; Soriano, Alvarez; Quagliarella.

Milan (4-3-1-2): Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Kucka, Montolivo, Bertolacci; Bonaventura; Balotelli, Bacca.

Matchrapport:

Milan hade den första heta chansen genom Bacca efter bara 6 minuter. Colombianen fintade ner sin back innan han lossade bössan, men tyvärr gick skottet strax utanför stolpen.

Nästa chans stod Sampdoria för som faktiskt fick in bollen i nätet från nära håll efter halva halvleken spelad. Domaren blåste dock tveksamt av Dodo för offside. Protester utbröt där domaren menade att en Sampdoria-spelare var på bollen i straffområdet, och ställde därmed Dodo offside som redan hade påbörjat sin löpning.

Milan skulle bara några minuter senare stå för en bra möjlighet. Abate stod för inlägget och Bacca kastade sig fram vid bortre stolpen. Viviano i Sampdoria-målet stod dock för en grym reflexräddning och såg till att 0-0 stod sig till halvtid.

En kvart in på andra halvlek fick Bacca en ny chans. Kucka stod för djupledsbollen fram till anfallaren som dock kom lite ur vinkel och kunde inte sätta bollen förbi Viviano som styrde ut bollen till hörna.

Kucka skulle få nästa läge kort därpå när han fick ett läge från höger. Dock lyckades han inte med skruven och bollen gick utanför bortre stolpen.

Kucka skulle dock vara inblandad i ledningsmålet. Hans brytning högt upp ledde till att bollen senare hamnade hos Bonaventura som vid förlängda mållinjen spelade snett inåt till Bacca som denna gång inte gjorde några misstag utan beslutsamt tryckte in 0-1 till Milan efter 71 minuter.

Med ett ledningsmål i ryggen saktade Milan ner tempot och lämnade över taktpinnen till Sampdoria att försöka kvittera. Något de lyckligtvis inte lyckades med, utan Milan kunde ta en seger under sin nya tränare Brocchi!