Matchrapport: Hellas Verona – Milan

Milan gästar idag Stadio Marc’Antonio Bentegodi för en match mot Hellas Verona. Nedflyttningshotade hellas Verona har endast tagit 22 poäng i ligan och väntas spendera nästa säsong i Serie B. Milan kommer med en vinst och en oavgjord match i bagaget sedan Brocchi tog över tränarposten. Milan bör akta sig för fasta situationer då detta anses vara Hellas styrka. Det skall dock tilläggas att även Milan har varit väldigt vassa på fasta situationer. Matchen spelas för ovanlighetens skull tidigt på en vardag, då det i Italien är helgdag.

Laguppställningar:

Hellas Verona (4-4-1-1): Gollini; Pisano, Bianchetti, Moras, Albertazzi; Wszolek, Marrone, Ionita, Siligardi; Rebic; Pazzini

Milan (4-3-1-2): Donnarumma; Abate, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Montolivo, José Mauri; Honda; Menez, Bacca

Matchen:

Hellas Verona inledde matchen med en farlig målchans signerad Pazzini som tvingade Donnarumma till en fin reflexräddning. Milan växte sedan in i matchen och höll i bollinnehavet, men matchen var jämn med chanser åt båda håll.

Menez var framme och testade målvakten, efter en fin framspelning av Honda, men bollen räddades. I matchminut 21 fick Menez revansch då han tryckte in bollen i mål, återigen med hjälp av Honda då han fick bollen efter en retur av Hondas avslut.

De rödsvarta skulle tvingas till ett tidigt byte, efter att De Sciglio skadat sig och in kom då Antonelli. Milan skulle sedan få in en till boll bakom målvakten, men målet avslogs efter att domaren dömt Bacca offside. Även Hellas skulle tvingas till ett tidigt byte några minuter senare. Romulo ersatte skadade Rebic.

Det var en jämn halvlek mellan lagen med målchanser åt båda håll, men med Milan som bollförande lag.

Hellas Verona inledde andra halvlek piggt, medan Milan stundtals spelade slarvigt. Milan fick sedan en frispark precis utanför straffområdet, men Menez sköt högt över. Bacca fick en stund senare ett bra läge i straffområdet, men försökte sig på ännu en rabona som inte gick hem.

Carlos Bacca rammade sedan Hellas målvakt och frispark blåstes, efter att Bacca jagat efter bollen. Fem minuter senare fick han en ny chans då han sköt bollen på målvakten som gav returen till Menez. Menez kunde dock inte förvalta läget och Milan fick en hörna.

Hellas fick straff i den 70:e matchminuten, efter att Romagnoli nuddat bollen med handen. Pazzini sköt bollen till höger om Donnarumma och 1-1 målet var ett faktum.

Chanser gavs sedan till båda lagen i slutskedet av matchen. Både Milan och Hellas hade lägen att avgöra matchen, men sista touchen ville sig inte för något av lagen.

Den sista touchen skulle dock avgöra matchen i sista minuten istället. Siligardi sköt bollen i mål på en frispark. Hellas Verona vann alltså matchen och tog sin blott fjärde seger den här säsongen.