Brocchi: “Jag förväntade mig inte att få det här jobbet”

Milans nye tränare var gäst i TV-programmet Tiki Taka på måndagskvällen och talade om sin första vecka som huvudtränare.

Christian Brocchi vann sin första match som tränare i söndags och talar nu ut om samtalet gjorde honom till huvudtränare, attityden på träningarna och sin framtid. 

-Mihajlovic lämnade ifrån sig en hårt jobbande attityd i spelarna. Jag vill att de fortsätter med detta samt följer mina instruktioner som de har gjort de senaste dagarna.

-Bacca är en mycket bra anfallare med ett öga för att göra mål, men självklart är jag inte nöjd med att han missade ett antal målchanser, men jag är mycket nöjd med hans attityd.

-Jag har precis blivit huvudtränare och jag tänker inte prata om tabellen, det passar inte. Jag har en grupp av spelare med stor vilja och mycket personlighet. Det är inte Mihajlovic fel, ett antal situationer skulle komma att provocera fram detta beslut. Jag hoppas att jag kan ge allt från och med nu, till slutet av säsongen.

-Jag förväntade mig inte att få det här jobbet, jag hade inte ens tänkt tanken. Jag satt hemma i måndags med mina barn när jag fick ett samtal. Ledningen ville träffa mig, men jag visste inte varför.

-Jag känner ingen press över framtiden, jag har fått möjligheten att träna ett stort lag som Milan och det är det bästa som skulle kunna hända mig. Jag gör mitt bästa och det skall jag göra till sista dagen på mitt kontrakt. Jag skulle vilja stanna för alltid och bli en del av Milans historia, men jag tänker inte på vad som skulle kunna hända. Jag tänker bara på att nå mina mål med Milan.

-Jag känner Allegri som tränare, jag vet hur han tänker. Jag hade turen att lära känna de som jobbar med honom och jag visste att han skulle göra ett bra jobb i Juventus.

Han talade sedan om hur han vill att Milan ska spela fotboll.

-Jag vill spela med en “trequartista”, det är det bästa sättet att spela fotboll på. Jag gillar att spela offensiv fotboll, men det är enkelt att säga. Laget måste träna varje dag och anpassa sig för att kunna spela så som jag vill. Kolla på resultaten Sarri har uppnått genom den här sortens fotboll, de vill jag också nå.

-Balotelli har påverkats av den skada han ådrog sig under säsongen. Han har haft några jobbiga stunder under sin karriär. Jag såg honom innan jag blev tränare, men nu har han en helt annan blick i sina ögon.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen