Brocchi: “Ingen kan göra mirakel på några dagar”

Cristian Brocchi mötte idag pressen på Milanello inför morgondagens drabbning med Sampdoria. Det här är vad den nye Milan-tränaren hade att säga.

– Jag vet vilket test Sampdoria kommer bli. Vi har börjat analysera dem som lag, även om vi inte gått in så mycket på detaljer ännu. Inför matchen kommer vi diskutera dem ytterligare. Under våra träningar har vi haft söndagens motståndare i åtanke. Ett tränarbyte påverkar laget och det var väntat att vissa spelare var besvikna över beslutet under de första dagarna. Jag stod också nära Mihajlovic eftersom vi hade en fantastisk relation. Jag har därför full förståelse för detta. Efter de första dagarna har jag dock sett att spelarna verkligen lyssnar, är fokuserade och jobbar hårt. Jag känner att de vill uppnå något viktigt.

Vidare talade Brocchi om klivet från ungdomslaget till A-laget, där det enligt italienaren finns vissa skillnader.

– Att arbeta med män istället för unga spelare, och spelare med erfarenhet, är mycket svårare. Men även vuxna behöver känna förtroende och läras upp. Det är väldigt viktigt för mig. Jag har pratat individuellt med nästan varje spelare i laget. Med detta i åtanke kan vi lägga grunden för en process som inte kommer bli lätt, men spännande och utmanande.

– Jag skulle vara galen om jag trodde att Milan går ut på söndag och direkt spelar den fotboll jag förespråkar. Ingen kan göra mirakel på några dagar och förändra ett lag som jobbat med en annan tränare och med andra metoder. Men jag vill se att vi kommer 5% närmre till hur jag vill att vi ska spela. Jag hoppas alla ger mig tecken på att de spelar för något viktigt. Ingen spelare ska tänka som en individualist, utan som en lagspelare. Jag vill att de som spelar och de som kommer in från bänken visar mig hur mycket det betyder att spela för Milan.

– Det finns en god chans att Bonaventura kommer spela bakom anfallarna. Han har egenskaperna för att spela på den positionen. Det är normalt att jag innan matchen har ett lag med potentiella startspelare och potentiella bänkspelare. Men det viktigaste är att jag kan lita på bänkspelarna när de behövs. Spelaran måste ha självförtroende, men de ska aldrig ta något för givet. Jag värdesätter gruppen och uppoffringar för laget högre än en individuell spelare. Som tränare måste jag fokusera på mitt. Resten är upp till klubben som alltid försöker göra det som är rätt och bäst för Milan.

40-åringen avslutade presskonferensen med att ytterligare förklara sina spelidéer och kommentera individuella spelare:

– Jag vill att laget trycker på framåt, är aggressiva och använder mycket yta i anfallen. Jag vill att anfallarna skapar utrymme för att skjuta och ta sig in i boxen. Jag vill inte att de faller tillbaka för mycket när vi har bollen. Jag kommer be dem spela på ett visst sätt. Nuförtiden kan du inte spela med anfallare som inte jobbar hem och aktivt är en del av uppbyggnaden av spelet. Det måste finnas en vilja att jobba hårt för laget.

– Som tränare har jag alltid tyckt att den mentala aspekten är viktig. Även de bästa spelarna måste vara starka mentalt. Jag känner att jag har rätt typ av mittfältare för att spela den fotboll jag vill. Mittfältet är den viktigaste lagdelen för att driva spelet framåt och jag vill att vårt spel alltid ska gå genom mittfältarna. Jag tycker att ett diamantformat mittfält ger dig fler garantier i både anfallet och försvaret.

– Det är omöjligt att Balotelli spelar på sätt som Kucka och vice versa, varje spelare har sin egen stil. Det som räknas är att man spelar för laget. Balotelli verkar beslutsam och har lovat mig att han kommer ge allt i slutet av säsongen. Vi hoppas att han visar sina kvaliteter. Honda kommer få chansen att visa vad han är kapabel till. Han kan spela på kanten i ett tremannaanfall eller bakom anfallarna. Hans attityd på träningarna har varit exemplarisk.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen