Sacchi: “Att vinna är en konsekvens av idéer och hårt arbete”

 

Milans gamle tränare Arrigo Sacchi berättade i en intervju med Corriere della Sera om sin tid i klubben.

Den nu 69-årige Italienaren avslutade sin karriär som sportchef i Real Madrid år 2005. Tränarkarriären innehöll bland annat två sejourer i Milan och Parma samt som förbundskapten för det Italienska landslaget. Tiden i Milan var dock den mest framgångsrika med bland annat en Scudetto och två Champions League vinster.

-Jag överanalyserade aldrig, för mig var det antingen svart eller vitt. Jag älskade alltid mitt jobb utan återhållsamhet. För mig är fotboll en show, inte en modern version av gladiatorspelen i Colosseum. Att vinna är en konsekvens av idéer och hårt arbete.

-På sex månader vann vi allting i Milan. Vi firade med en fin middag. Baresi och Ancelotti sa till mig: “Vi är bäst i världen”. Jag kollade på klockan, den var 23:30. Vi är bäst, men bara i en halvtimme till. Imorgon börjar vi om från början.

-Så fort jag hade anslutit till Milan, blev jag bjuden tull Bocconi Universitet. En student frågade mig: “Hur tror du att någon som du, som inte var någon professionell spelare, skulle kunna lära spelarna i Milan någonting?” Jag svarade: För att kunna rida på en häst, behöver du inte vara en häst först. Jag hade tur eftersom att jag hade bra folk omkring mig samt spelare som var lite blyga, men inte helt stängda.

-Svåra stunder? Vi förlorade mot Espanyol. Efter den matchen kunde jag inte sova. Jag spenderade hela natten till att studera våra nästa motståndare Verona. Pressen var knäckande. Berlusconi ringde och frågade om jag behövde hjälp? Jag svarade ja. Han kom sedan till Milanello och pratade med laget samt förklarade att klubben trodde på mig och att de som inte gjorde det skulle få lämna.

-Den generationen lämnade spår på planen, men Berlusconi lanserade även den italienska fotbollens återfödelse och kom att dominera i flera år därefter.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer