Milan köps av kinesiska investerare?

I somras var det många som trodde att thailändaren Mr. Bee (Bee Taechaubol) skulle bli delägare i Milan. Nu uppger La Repubblica att Milan mycket väl kan säljas till en grupp kinesiska investerare istället.

AdTech AdMilan letar efter nya affärspartners efter att förhandlingarna med Mr. Bee gått i spillror. Den ekonomiska situationen i klubben rapporteras vara kritisk då klubben ser ut att avsluta säsongen med ett underskott på 89 miljoner euro. Enligt Tuttosport hade en sådan förlust tvingat Milan att sälja några av sina bästa spelare, inklusive den interna skytteligaledaren Carlos Bacca.

Hittar Milan en investerare kan detta öde undvikas. En affär tros vara på gång med en ett kinesiskt konglomerat som kontrolleras av landets regering. Enligt dagens upplaga av La Repubblica har parterna redan nått långt i förhandlingarna. De kinesiska investerarna kan komma att köpa 50 % av Milan för ca 300 miljoner euro redan i juni. Detta är ett stort nedsteg för de rödsvarta med tanke på summan som Mr Bee hade tänkt lägga ut (480 miljoner euro). Möjligtvis reflekterar det hur Milans värde har sjunkit under de senaste åren på grund av dåliga resultat.

Affären blir dock inte enkel att genomföra då Silvio Berlusconi är motvillig till att sälja Milan, även om klubbens moderbolag Fininvest (som ägs av Berlusconi-familjen) vill få honom att gå med på en affär.

Berlusconi, som fyller 80 i september, har fått utså mycket kritik från Milan-supportrar på senare tid. Han rapporteras vara ovillig att ge upp klubben. Samtidigt kräver det kinesiska investmentbolaget att få vara delaktiga i utformandet av den finansiella strategin och valet av styrelse. Det sägs att de vill ersätta personen som ses vara ansvarig för klubbens nedgång, nämligen vice president Adriano Galliani.

Skulle oenigheten med Berlusconi lösas kommer affären att bli av i juni.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen