Mihajlovic inför Alessandria: “Jag har höga förväntningar på Balotelli och Menez”

Sinisa Mihajlovic mötte idag pressen på Milanello inför morgondagens möte med Alessandria på San Siro. Det här är vad Milan-tränaren hade att säga.

– Vi har chansen att gå till final och jag kommer starta med några av de spelare som inte fått så mycket speltid den här säsongen. Vi bryr oss väldigt mycket om den här turneringen och jag förväntar mig en bra prestation av alla som spelar. Vi är i bra form och vi vet vad vi måste göra; kriga och jobba hårt för varandra. Vi måste höja oss en nivå och jag har höga förväntningar på de spelare som spelat lite, exempelvis Balotelli och Menez. De är kvalitetspelare och måste ta vara på chanserna de får. Båda kommer spela imorgon.

– Vi kan inte sänka vår guard imorgon. Genom att avancera till final har vi chans att vinna en trofé och vi måste ta vara på den chansen. Vi förbereder oss väl och fortsätter vara fokuserade. Det är väldigt svårt för mig att vara nöjd, jag vill alltid bli bättre.

– Jag fokuserar på vad jag kräver av mina anfallare och sedan kollar jag på prestationen som helhet. I lördags hade vi en del chanser att skjuta men vi tog dem inte. Vi behöver mer självförtroende och ha mod att skjuta. Vi är ett av lagen som har flest skott på mål. Jag gillar att ha allas förtroende. Hårt jobb lönar sig och nu ser vi resultatet av detta. Ännu har vi dock inte uppnått något. Vi är sexa i tabellen och vi måste ta en match i taget.

Mihajlovic avslutade presskonferensen med att försäkra att lagets fokus ligger på morgondagens match och inte på söndagens drabbning med Sassuolo.

– Efter cupmatchen mot Alessandria har vi fyra dagar att förbereda oss för matchen mot Sassuolo, men den kommer vi fokusera på efter imorgon. Spelarna förtjänar allt beröm. Efter en tuff tid har de vänt saker och ting till det positiva.

– Jag har en bra relationen med presidenten som är uppriktig och ärlig. Man kan inte alltid vara överens men jag har alltid lyssnat på det han har att säga. Som tränare är det dock jag som tar besluten. Han har aldrig tvingat mig till något och han har gett mig hans fulla stöd. Vårt mål är att få ut det allra bästa av laget. Imorgon måste vi döda tillställningen tidigt. När det gäller Jose Mauri får vi se vad som händer efter träningen. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen