Menez: ”Jag trivs bra i Milan”

I en lång intervju med RMC Sport berättar Jeremy Menez om skadeproblemen, Milan och landslaget. Fransmannen bekräftar att han trivs bra i Milan och lyfter fram lagets mål att vinna Coppa Italia. 

Jeremy Menez gjorde sin bästa säsong någonsin förra året då han gjorde hela 16 ligamål. Den här säsongen har det inte gått lika bra för fransmannen som drabbats hårt av skadebekymmer. I en lång intervju med RMC Sport säger han:

– Jag har varit tillbaka i runt 1-2 månader efter att ha missat 10 månader. Det tar tid att komma tillbaka i form, så jag tränar varje dag.  Vad gäller smärtor så känner jag inga, så jag är glad.

– Efter min senaste match i april eller maj förra året kände jag smärtor i ryggen. Jag lät det vara i 2-3 veckor för att se om det skulle gå över. Sedan träffade jag en kirurg som sa att jag hade bråck och att jag behövde genomgå en operation för andra gången. Sex veckor efter operationen upptäcktes det att jag hade en infektion, och behandlingen höll mig borta från spel i ytterligare två månader.

– Mitt mål för säsongen? Jag har snarare kollektiva mål. Vi är i Coppa Italia final (mot Juventus). Det skulle vara underbart att vinna, för det är vad klubben förväntar sig. Det skulle vara en fin belöning och innebära kvalifikation till Europa League. Personligen vill jag spela så många matcher som möjligt.

– Jag trivs bra här. Det har varit tufft det här året på grund av skadan som jag gått igenom. Jag kunde inte hjälpa laget, jag tänkte bara på att bli bättre och återvända. Vi får se vad som händer.

Menez tillfrågades även om Real Madrid-anfallaren Karim Benzema, en nära vän till Menez, borde följa med till EM 2016 trots anklagelserna och rättegångarna vid sidan om planen.

– Jag tycker absolut att han ska spela EM. Självklart. Hur skulle det inte hjälpa den franska tränaren att i ett mästerskap som detta ha Frankrikes just nu bäste spelare? Det är bara i Frankrike som vi snackar om etik, det är inte så i andra länder. De bästa spelarna kallas till landslaget, får spela, vinner för sitt lag, och sen är det färdigt med det.

– Just nu vet man inte om han (Benzema) är skyldig, det är onödigt att döma honom. Det skulle vara en skam om den bäste franske spelaren inte var där (EM).

Den tidigare PSG-spelaren erkände även att han hoppas få spela för det franska landslaget igen.

– Det kommer bli svårt. Jag kommer alltid att kämpa för att återvända. Jag tittar på dem, och de spelar väldigt bra, det är ett bra lag. Om jag en dag skulle återvända hade jag varit den gladaste människan i världen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen