Matchrapport: Milan – Lazio

Milan har haft problem att visa samma form som under den första tiden av 2016. Förlust mot Sassuolo och lika mot Chievo visade på nedåtgående form. Laget har haft svårt att göra mål den sista tiden trots att man ofta har en majoritet av bollinnehavet. Förhoppningarna var att bryta den trenden mot ett Lazio som också har haft det tufft med resultaten sista tiden. Två lag som letar efter bättre form möttes ikväll.

Laguppställningar:

Milan (4-4-2): Donnarumma; Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; Honda, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura; Bacca, Luiz Adriano

Lazio (4-3-3): Marcetti: Patric, Bisevac, Hoedt, Braafheid; Parolo, Biglia, Lulic; Candreva, Matri, Filipe Anderson

Matchen:

Milan skulle åka på en tidig kalldusch. Biglia stod för Lazio-hörnan och Parolo nådde högst med pannan och gav bortalaget ledningen redan efter 9 minuter. 0-1 och en usel inledning för de rödsvarta.

Efter baklängesmålet började Milan anfalla med mer folk och skulle få snabb utdelning bara 6 minuter senare. Luiz Adriano var stark i straffområdet när han lyckades hålla i bollen och sedan spela den vidare till en framstormande Bacca som kunde trycka dit kvitteringen. Utjämnat till 1-1 och öppen match igen!

Milan behöll det mesta av initiativet efter målet medan Lazio koncentrerade sig på kontringar. Trots det saknades skärpa från Milan-spelarna och flera bollar slarvades bort.

Milan skulle dock vara närmast ett ledningsmål i den första halvleken. En frispark i den 37de minuten togs omhand av Bonaventura som slog den i ribban. Den första halvleken slutade därmed 1-1 med ett litet Milanövertag.

Den andra halvleken drog igång med ett högre tempo från Milan som visade hunger efter mer och dominerade bollinnehavet. Trots det något högre tempot inledningsvis hade man svårt att skapa de riktigt vassa chanserna och avsluten.

Milans tempo avtog dock som halvleken led. Det var inte förrän Lulic andra gula kort med 6 minuter kvar som Milan gjorde en sista anstormning utan resultat. Matchen slutade 1-1 efter mestadels mediokert spel från båda lagen.