Mihajlovic: “Vi måste vinna till varje pris”

Sinisa Mihajlovics Milan är i väldigt bra form men enligt tränaren väntar en tuff match på San Siro imorgon kväll.

–  Giampiero Ventura motiverar sina spelare, precis som jag måste göra. Matchen kommer vara väldigt tuff och jag har stor respekt för Ventura. Torino är ett bra lag som spelar runt bollen bra. De är starka i den sista tredjedelen och om det är någon som förväntar sig en enkel match, så misstar de sig ordentligt. Dock måste vi vinna till varje pris. Kommande 3-4 matcher kommer vara avgörande för hur vår säsong går. Vi har inte råd att tappa fler poäng mot lag som vi på pappret ska vinna mot.

– Avståndet till lagen ovanför oss måste minskas om vi ska vara med i kampen om tredjeplatsen. Vi måste fortsätta på den inslagna vägen; vi spelade oavgjort borta mot Napoli och Roma samtidigt som vi vann mot Inter och Fiorentina. När vi mötte Torino förra gången slängde vi iväg tre poäng, därför måste vi vinna imorgon.

Mihajlovic berömmer spelarna för den fina formen och vill inte ha beröm själv.

– Det är spelarna som ska ha all beröm. De måste fortsätta ge allt, min roll är att träna dem. Jag försöker bygga laget med självförtroende och lugn. Balans är alltid viktigt i en klubb, det gäller inte bara vårt lag utan klubben som helhet.

– Balotelli gjorde det ganska bra mot Napoli. Allt hänger på honom själv, spelar han måste han alltid ge 100%. Spelar Balotelli med rätt attityd kommer allting bli bra. Diego Lopez kunde inte visa full kapacitet när han spelade på grund av skadeproblem, jag frågade sedan om Abbiatis åsikt när jag tänkte ge Donnarumma chansen. Jag såg hans potential på träningarna men var rädd för att slänga in honom i hetluften i en för tidig ålder. Vi valde att ge honom chansen och vi kunde omedelbart se hans kvalité.

– Vi måste visa att vi inte fruktar någon eller något lag som ligger framför oss i tabellen. Det vi måste göra är att ta fler poäng mot så kallade mindre lag. Under första halvan av säsongen hade vi det svårt mot storlagen, nu har vi inte förlorat mot någon. Vi har till och med utvecklat våra fasta situationer och släpper in färre mål än tidigare. Många trodde att vi skulle rasa efter vårt första möte mot Napoli i höstas men inom klubben hade vi en annan syn. Jag visste att vi skulle lyckas ta oss tillbaka. Killarna tappade aldrig tron och vi är nu på rätt bana.

Källa: acmilan.com

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen