Matchrapport: Milan – Udinese

Vädret var allt annat än opimalt när domaren blåste igång matchen på San Siro. Milan kom dock från bra förhållanden med flera segrar i ryggen för att boosta självförtroendet. Detta kryddat med att man faktiskt har chansen att ta sig ut i Europa efter några säsonger utanför de turneringarna. Udinese å andra sidan hade inte vunnit på de fem senaste matcherna och harvar i nedre delen av tabellen.

Laguppställningar:

Milan: (4-4-2): Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonell; Kucka, Bertolacci, Montolivo, Honda; Niang, Bacca.

Udinese: (3-5-2) Karnezis; Felipe, Danilo, Wague; Edenilson, Badu, Lodi, Kuzmanovic, Armero; Therau, Matos

Matchen:

Milan började matchen klart bäst med bollinnehav och aggressivitet. Det var dock Udinese som överraskande tog ledningen efter 16 minuter. På ett inlägg gjorde Donnarumma två lysande räddningar från nära håll innan Milanbekantingen Armero på det tredje försöket fick in bollen mot ett passivt Milanförsvar. 0-1 till Udinese.

Milan fortsatte att trycka på och ville inte ödsla någon tid på att få in en kvittering. Bacca trodde att han hade fixat det efter ca 30 minuter när han nickade in bollen vid bortre stolpen. Domaren höjde dock flaggan och dömde bort målet för offside. Resultatet höll sig halvleken ut där Milan dominerade spelet men inte lyckades få in bollen i mål.

Andra halvlek skulle rivstarta. Udinese fick ett bra läge efter bara någon minut, men Donnarumma stod för en toppräddning och undvek ett till mål i baken. Istället kunde Milan kontra där Bacca frispelade Niang som dunkade dit bollen vid bortre stolpen. Utjämnat till 1-1!

Milan fortsatte vara hungriga där Bacca fick chansen men en språngnick från nära håll 10 minuter in i halvleken. Dock satt nicken rakt på målvakten och Milan kunde inte ta tillvara på returen.

Stora delar av den andra halvleken var precis som den första dominerad av Milan frenetiskt försökte få in ett ledningsmål. Närmast kom Bertolacci som med mindre än 10 minuter kvar sköt bollen i ribban följt av att bollen dansade på mållinjen i någon sekund innan läget var över. Milan kom aldrig närmare än så, utan matchen slutade 1-1 till besvikelse för många.