Två lag som tycker om att byta spelare med varandra, vilket oftast har lett till Milan fördel då man plockat in lovande spelare medan man skeppat vidare spelare som inte lyckats i Milan åt andra hållet. Detta syns även i tabellen där Genoa har haft svårt att prestera medan Milan långsamt verkar få ihop spelet mer och mer.

Laguppställningar:

Milan (4-4-2): Donnarumma; De Sciglio, Alex, Romagnoli, Antonelli; Honda, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura; Niang, Bacca

Genoa (3-4-3): Perin; Izzo, Burdisso, De Maio; Fiamozzi, Rigoni, Dzemaili, Gabriel Silva; Suso, Matavz, Laxalt.

Matchen:

Milan tryckte på från första stund och fick också utdelning direkt. Honda lyckades precis rädda bollen från att gå ut till inspark och slog ett inlägg mot den bortre stolpen där Bacca höll sig framme. 1-0 efter bara 4 minuter!

Under resten av den andra halvleken hände egentligen inte mycket. Milan behöll förvisso initiativet, men mycket mer tack vare ett ännu svagare Genoa som inte lyckades med mycket framåt.

Milan fortsatte att hålla boll i den andra halvleken utan att komma till de riktigt farliga lägena. Det skulle dröja 20 minuter in i andra halvlek innan Honda skapade någonting från ingenting när han dundrade iväg ett långskott som letade sig in i nätmaskorna vid den högra stolpen. 2-0 till Milan!

Efter målet spelades matchen i stora delar av där inget av lagen lyckades få in bollen. Vi fick dessutom se Menez göra comeback efter en längre tids skadefrånvaro.

Genoa skulle dock tillslut få en klen tröst. Inbytte Milan-bekantingen Cerci gjorde mål på tilläggstid efter att ha hunnit först på en retur släppt från Donnarumma. 2-1 stod sig matchen ut och Milan säkrade ytterligare 3 poäng i jakten på en Europa-plats.