Matchrapport: Roma-Milan: En match med två ansikten

Lagen

Roma (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Manolas, Rudiger, Digne; Pjanic, De Rossi, Nainggolan; Gervinho, Sadiq, Falque.

Milan (4-4-2): Donnarumma; Abate, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Honda, Kucka, Bertolacci, Bonaventura; Luiz Adriano, Bacca.

Matchen

Milan gör en bedrövlig första halvlek där man känns osäkra och har dålig timing i det mesta man tar sig till. I den andra vänder man på steken helt och dominerar spelet. Med lite flyt hade man kunnat återvända till Milano med tre poäng.

Första halvlek

Det dröjer inte länge förrän Roma får sin första riktiga målchans, då hemmalagets ungtupp Sadiq får ett fint skottläge efter bara några sekunders spel. Donnarumma visar dock att han är vaken och räddar avslutet. I den 4:e minuten får Roma frispark på offensiv planhalva och Pjanic kliver fram för att ta hand om den. Mittfältaren slår in en mycket bra boll mot den bortre stolpen och där finns Rudiger som sätter dit 1-0 för hemmalaget. Milan-försvaret tappar helt i markeringen då både Rudiger och Gervinho blir helt rena vid den bortre stolpen. I den 7:e minuten visar Sadiq ännu en gång prov på skicklighet när han vänder bort Romagnoli och serverar Pjanic inne i straffområdet. Den bosniske mittfältaren avslutar tätt utanför. Efter cirka 20 minuters spel är Rudiger nära att göra sitt andra mål i matchen efter att Pjanic stått för en fint slagen hörna. Mittbackens nick räddas dock av Donnarumma som styr bollen upp i ribban. Milans spel under den första halvleken är nästintill obefintligt bortsett från några enstaka anfall där man kommer till hyfsade lägen. Resultatet efter den första halvleken är 1-0 till fördel för hemmalaget.

Andra halvlek

Fem minuter in i den andra halvleken får Honda bollen på sin högerkant. Japanen slår ett svepande inlägg mot den bortre stolpen där Kucka befinner sig, och slovaken sätter dit pannan i kamp med Roma-försvarare och gör 1-1. Efter detta dominerar Milan spelet mer och mer medan Roma knappt får låna bollen under vissa stunder. I den 60:e minuten står Rudiger för en dålig mottagning på egen planhalva vilket inbytte Boateng utnyttjar och snor bollen. Boateng bryter sig in i straffområdet och spelar in bollen mot Bacca som i sin tur släpper till Kucka. Mittfältaren får ett kanonläge men skjuter högt över. Mihajlovic blir så förbannad över detta att han sparkar till en vattenflaska vilket gör att han blir uppvisad på läktaren. Cirka fyra minuter senare kontrar Milan och bollen hamnar till slut hos Carlos Bacca. Anfallaren viker inåt och avlossar ett tungt skott som tar i överkanten av ribban. I den 70:e minuten är det Romas tur att kontra då Salah och Gervinho kombinerar fint med varandra innan Gervinho skjuter tätt utanför. De rödsvarta fortsätter att äga spelet men lyckas tyvärr inte få dit bollen, matchen slutar 1-1.

Tankar efter matchen

I den första halvleken var Milan riktigt usla om man ska vara ärlig, det var inte mycket som stämde för de rödsvarta. I den andra vaknade man till liv och ägde i princip resterande delen av matchen, vilket delvis berodde på att Roma gick ner sig totalt. Riktigt fint inhopp av Boateng, “Prince” var pigg och rörlig vilket verkligen behövdes om man ser till hur det såg ut i den första halvleken. Givetvis ska Kucka göra mål på Boatengs inspel, känns som att det var fel spelare som fick läget. Frågan är om Milans positiva spel i den andra halvleken övertygade Berlusconi om att låta Mihajlovic vara kvar, det återstår att se.