Det är alltid något speciellt med derbyn. Dels på grund av inramningen i sig, men också för att de är så oförutsägbara och kan bli riktiga “game-changers” för resten av säsongen. Små ögonblick kan bli avgörande. Det fick vi verkligen se idag där ett lag kommer ut med vinden i ryggen, och den andra med den i ansiktet.

Startelvor:

Milan (4-4-2): Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Honda, Montolivo, Kucka, Bonaventura; Niang, Bacca

Inter (4-2-3-1): Handanovic; Santon, Miranda, Murillo, Juan Jesus; Medel, Brozovic; Perisic, Eder, Ljajic; Jovetic

Matchen:

Matchen svängde mycket i början där båda lagen utbytte chanser, dock gjorde de det på olika sätt. Medan Inter försökte kontrollera bollinnehavet så föredrog Milan snabba omställningar. Dock behövde aldrig målvakterna göra några större ingripanden då de flesta skottförsök antingen gick i täck eller över mål.

Den största chansen i inledningen fick Eder redan efter några minuter när han sprang mot den bortre stolpen på ett svepande inlägg. Dock kunde han inte hålla ner bollen på språngnicken och bollen gick högt över.

Efter inledningen så lugnade spelet ner sig en smula där båda lagen började spela mer säkert. Ett tag var det även ombytta roller där Milan hade mer boll medan Inter blev mer kontringsbenägna.

Det skulle vara Milan som sedan skulle ta ledningen. Honda stod för ett inåt-skruvat inlägg mot den bortre stolpen och Alex var starkast i luftrummet när han beslutsamt nickade bollen i mål. 1-0 till Milan efter 35 spelade minuter. Det resultatet stod sig halvleken ut där inget av lagen släppte till något onödigt.

Milan inledde den andra halvleken bäst och hade kontroll över bollen. Det var dock Inter som skulle få en stor möjlighet att ta sig tillbaka in i matchen. Inbytte Icardi föll i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten i minut 69. Icardi träffade dock stolpen trots att Donnarumma gick åt fel håll. Milan fortfarande i ledning.

Då kom istället rycket från Milan. Niang stod för ett precist inlägg för Bacca som inte gjorde något misstag utan satte bara dit foten. 2-0 till Milan bara 3 minuter efter straffen. Men Milan var inte klara där. 4 minuter senare var det Niangs tur att näta efter att skjutit bollen upp i nättaket på sin egen retur från nära håll. Starka minuter av Milan där man straffade ett ofokuserat Inter.

Efter det var matchen i stort sett över. Inter gjorde ett halvhjärtat försök att komma tillbaka men Milan red ut stormen och säkrade segern.