Matchrapport: Milan – Fiorentina

Med en färsk seger i bagaget från cupen mot Carpi skulle Milan försöka rå på seriefyran Fiorentina. Ett Fiorentina som enligt statistiken presterat bättre än Milan så här långt i serien. Frågan var ifall Milan skulle orka hålla upp spelet samtidigt som man var tvungen att emot Fiorentinas tryck.

Startelvor:

Milan (4-4-2): Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Honda, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura; Niang, Bacca

Fiorentina (3-4-2-1): Tatarusanu; Roncaglia, Tomovic, Astori; Bernardeschi, Mario Suarez, Vecino, M.Alonso; Ilicic, Borja Valero; Kalinic

Matchen:

Det var faktiskt Milan som öppnade upp bäst. Redan i den fjärde minuten spelade Bonaventura i djupled till Bacca som kunde vända in, komma förbi sin back och skjöt in bollen vid bortre stolpen. 1-0 till Milan!

Under de första 20 minuterna var spelet jämnt till stor del och Milan kunde hålla jämna steg med gästerna. Dock Tappade man under den andra delen av första halvlek och Fiorentina tilläts att ta över spelet mer och mer. Milan var stundtals tillbakapressade men lyckades hålla nollan intakt fram till halvtidsvilan.

Den andra halvleken fortsatte på ett liknande sätt som den första slutade. Dock var det Milan som hade den bästa möjligheten i den 60de minuiten när Antonelli bara hade målvakten kvar att överlista. Dock så visade han bristande kyla och satte bollen rakt på målvakten.

Milan skulle dock få sista ordet några minuter ifrån full tid. Just inbytte hemvändaren Boateng han ifall en lång djupledsboll, rundade målvakten och placerade in 2-0 för hemmalaget. Hans första bolltouch i matchen. han firade även målet genom att försöka sig på en volt, något vi hoppas att han får göra fler gånger i fortsättningen.

Balotelli, också han inbytt, fick sen även en möjlighet att utöka ledningen på tilläggstid. Dock så var han ett steg offside och fick lämna planen mållös.

Milan vann matchen med 2-0 och tog viktiga poäng i jakten på lagen ovanför. Även om det är en bit kvar visade man att man i sina bästa stunder kan utmana topplagen. Framför allt spelade man disciplinerat idag, något som vi hoppas ska fortsätta framöver.