Matchrapport: Empoli – Milan: Inte tillräckligt

Stärkta utav segern mot Fiorentina gästade Milan Empoli på Carlo Castellani. Båda lagen hade visat hyfsad form senaste tiden med 3 vinster, 1 lika och en förlust vardera på de senaste 5 matcherna.

Startelvor:

Empoli: Skorupski; Laurini, Tonelli, Barba, Rui; Zieliński, Maiello, Büchel; Saponara; Pucciarelli, Maccarone.

Milan: Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Honda, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura; M’Baye Niang, Bacca.

Matchen:

Precis som förra matchen började Milan starkt och gjorde mål redan efter 8 minuter. Gissa vem? Självklart var det Bacca som var uppmärksam på en långboll i djupled och gjorde inga misstag när han kom fri med målvakten. 0-1 till gästerna Milan.

Empoli gav dock inte upp i första taget och kämpade på. I minut 29 Nådde Maccarone högst på ett inlägg, dock blev han riktigt avblåst för offside.

Empoli skulle dock få sin kvittering bara 3 minuter senare. Milan-bekantingen Riccardo Saponara spelade fram Zielinski till vänster som visade kyla genom att tunnla Donnarumma. Kvitterat 1-1 som stod sig till halvtid.

I den andra halvleken skruvade Milan upp tempot direkt. En misslyckad Empoli-rensning tog i skallen på Niang som omedvetet stod för en perfekt “passning” fram till Bonaventura som återigen kunde ge Milan ledningen. 1-2 till Milan efter 48 minuter.

Empoli skulle dock komma tillbaka igen. I den 62:a minuten kom ett skott från vänster som Donnarumma släppte retur på. Oturligt nog hann Maccarone först den här gången och kunde enkelt dundra in bollen från kort avstånd. 2-2 och lika igen!

Andra halvlek präglades annars av stundtals bollinnehav av båda lagen där de ibland sågs som att de bara turades om att passa runt bollen. Milan hade man svårt att skapa farliga lägen långa stunder och körde fast i sista tredjedelen.

Den andra halvleken slutade 2-2 efter att inget riktigt hände sista 25 minuterna. Milan får med sig en poäng men visar återigen att man har svårt att stänga matcher när man leder.