Matchrapport: Milan-Hellas Verona: Tabelljumbon bjuder upp till dans

Lagen

Milan (4-4-2): Donnarumma; Abate, Romagnoli, Alex, De Sciglio; Niang, De Jong, Montolivo, Bonaventura; Luiz Adriano, Bacca.

Hellas Verona (4-2-3-1): Gollini; Sala, Marquez, Moras, Piasano; Viviano, Greco; Wszolek, Ionita, Siligardi; Toni.

Matchen

Milan gör en medelmåttig första halvlek där man periodvis bjuder på ganska slarvigt och okoncentrerat spel. Ibland glimtar man till och står för riktigt fina aktioner, samtidigt som man ibland undrar om spelarna verkligen vill vinna matchen. I den andra halvleken får man betala priset för att man fått en spelare utvisad, även om Milan spelar fin fotboll och skapar många chanser.

Första halvlek

Matchen inleds på ett försiktigt sätt då båda lagen är relativt passiva. Verona visar att de inte är rädda för Milan och spelar bra fotboll första tio. Milans spel i början av matchen är av det sämre slaget då man slarvar mycket i passningsspelet och inte har något bra tempo. I den 18:e matchminuten får Niang ett fint skottläge från den högra delen av straffområdet men avslutet går någon meter utanför. Drygt fem minuter senare får Luiz Adriano ett jätteläge efter en fint slagen hörna från höger. Brassens avslut räddas dock av bortalagets målvakt. Endast en minut efter detta får Hellas Verona ett bra läge för avslut. Skottet hotar dock inte Donnarumma i så pass hög grad att den unge italienaren behöver ingripa. Milans passningsspel vid denna tidpunkt i matchen är under all kritik, bland annat slår Montolivo en helt galen passning i mitten av planen så att Verona får ett fint kontringsläge. Efter drygt en halvtimmes spel står hemmalaget för ett riktigt vasst anfall med Carlos Bacca som kreatör. Colombianen klackar bollen fram till Bonaventura som i princip får ett friläge, men den gode Giacomo avslutar rakt på Gollini i Verona-målet. I den 33:e minuten gör Niang mål, men i situationen innan vinkas Carlos Bacca av för offside. Detta domslut kan komma att diskuteras då man på reprisen ser att Bacca är på gränsen till offside. Första halvlek slutar 0-0.

Andra halvlek

Cirka tre minuter in i den andra halvleken får Bonaventura ett riktigt fint läge med pannan bara några meter ifrån Veronas målbur, men nicken tas om hand av Gollini. Bara fyra minuter senare tar Milan ledningen med 1-0 efter att Bacca tåpajat in bollen. Luiz Adriano står för en fin assist till colombianen. I den 56:e minuten händer det som bara inte får hända, utvisning och straff för Verona. De Jong står för en riktigt klumpig tackling inne i straffområdet och domare Valeri bedömer det som en frilägesutvisning. Luca Toni kliver fram och sätter säkert 1-1 bakom Donnarumma. Efter detta är det mestadels Milan som står för både bollinnehav och skapande av målchanser, men de rödsvarta har (i vanlig ordning) svårt att få utdelning för sitt positiva spel. I den 77:e minuten får Bacca bollen i Veronas straffområde. Colombianen försöker nå Romagnoli som är ute på äventyr men den unge mittbacken får inte bollen då den slås bakom honom.  När cirka sex minuter återstår av ordinarie matchtid får Milan en hörna från vänster. Bollen skruvas in och Veronas målvakt boxar ut den. Bollen hamnar hos inbytte Bertolacci som slår till den på volley. Avslutet går dock tätt utanför. Under matchens sista minuter försöker hemmalaget att forcera in ett avgörande men lyckas tyvärr inte med detta. Matchen slutar oavgjort, 1-1.

Tankar efter matchen

Tycker att Milan förtjänade att vinna denna match, man skapade många chanser och i den andra halvleken visade laget att man kan prestera fin fotboll. Jag är även av den åsikten att man kan förvänta sig betydligt mer av spelare som Montolivo och De Jong exempelvis, dessa spelare är rutinerade och borde kunna göra bättre ifrån sig. Om man ska spela 4-4-2 krävs det att innermittfältarna är skickliga och dominerar sitt område, något som jag inte tycker att varken Montolivo eller De Jong gjorde idag. Sedan får ni utsäkta mig om jag tjatar, men Milans ineffektivitet är något som verkligen har utvecklats till ett av lagets största problem. Trots att man plockat in Carlos Bacca och Luiz Adriano har man i många matcher haft otroligt svårt att sätta dit bollen, vilket är oroande. Idag skapade man tillräckligt många målchanser för att vinna med åtminstone två mål, men man lyckades med bedriften att bränna nästan varje het målchans som dök upp. Detta håller inte, dags att rycka upp sig på allvar nu. Forza!