Matchrapport: Frosinone-Milan: Skön vinst

Lagen

Frosinone: Leali; M. Ciofani, Diakité, Blanchard, Pavlovic; Tonev, Sammarco, Gori, Soddimo; D. Ciofani, Dionisi.

Milan: Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, De Sciglio; Honda, Bertolacci, Montolivo, Bonaventura; Niang, Bacca.

Matchen

Frosinone är det bättre laget under första halvlek och visar både mer vilja och kvalitet än vad Milan gör. Milan har svårt att skapa målchanser framåt och bakåt agerar man oorganiserat och instabilt. I den andra halvleken spelar man upp sig och visar att man är klassen bättre än Frosinone.

Första halvlek

Frosinone inleder denna match bäst med bra tempo och intensitet. Efter cirka sex minuters spel avslutar Soddimo från nära håll men skottet räddas av Donnarumma. Bara två minuter senare skapar Milan sin första (och andra) riktiga farlighet då Niang skjuter på halvvolley inne i hemmalagets straffområde. Skottet går dock rakt på Leali i Frosinones mål. I efterföljande situation får Carlos Bacca ett superläge med pannan efter att Leali släppt retur. Colombianens nick räddas dock även den av hemmalagets målvakt. I den 19:e minuten spräcker Frosinone nollan då Ciofani blir frispelad efter att Romagnoli missat helt i markeringen. Donnarumma är nära att rädda avslutet men bollen letar sig ändå in i nätmaskorna. Milans spel på offensiv planhalva under den första halvleken kan sammanfattas på följande vis; noll kreativitet och dåligt bolltempo. Spelarna visar sällan att de vill ha bollen samtidigt som det är väldigt få gånger man visar sig i djupled och därmed gör det svårt för Frosinone-försvararna. I den första halvlekens sista ordinarie spelminut får Bonaventura ett fint läge efter att Montolivo stått för en bra framspelning. Bonaventura tar dock på tok för lång tid på sig och hemmalagets försvarare blockar inspelet/skottet som Milans vänstermittfältare försöker sig på. Första halvlek slutar med hemmaledning, 1-0.

Andra halvlek

Endast tre minuter in i den andra halvleken får Honda mer eller mindre ett friläge efter fint väggspel med Abate. Japanen missar dock mål. Milan skulle få anledning att fira bara två minuter senare, då den nyss inblandade Abate placerar in 1-1 bakom Leali. Denna gången är det Honda som står för framspelningen. Tio minuter in i den andra halvleken tar Milan ledningen efter att Bertolacci nickat fram bollen till Bonaventura inne i Frosinones straffområde, som i sin tur petar bollen förbi den utrusande Leali. Bacca är sedan den som sätter bollen i öppen bur. I den 58:e minuten slår Soddimo ett fin frispark som Donnarumma får göra en kvalificerad räddning på. Fem minuter efter detta fälls Bonaventura inne i hemmalagets straffområde, men domaren väljer att inte blåsa straff. I den 77:e minuten sätter Alex 1-3 på nick efter en fint slagen hörna från höger. Frosinone reducerar dock drygt sex minuter senare då Dionosi nickar in bollen bakom Donnarumma, efter en frispark av Pavlovic. På tilläggstid stänger dock Milan matchen då Bonaventura gör 2-4 efter assist av Poli. Detta blir även matchens slutresultat.