Lagen

Carpi (4-4-1-1): Belec; Zaccardo, S.Romagnoli, Gagliolo, Leitiza; Pasciuti, Cofie, Lollo, Martinho; Lasagna; Borriello.

Milan (4-4-2): Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, De Sciglio; Cerci, Kucka, Montolivo, Bonaventura; Niang, Bacca.

Matchen

Milan gör en hyfsad första halvlek där man skapar relativt många målchanser och trycker på bra framåt (framför allt i slutet av den första halvleken). I den andra presterar man inte alls lika bra och har otroligt svårt att föra matchen på ett förtroendeingivande sätt. Målchanserna lyser även med sin frånvaro fram till matchens slutskede.

Första halvlek

Milan startar denna match på ett mindre bra sätt då man tappar samt slår bort mycket boll. De rödsvarta lyckas inte etablera något som helst anfallsspel medan Carpi trycker på framåt. Hemmalaget skapar ett antal fina målchanser och Milans ungtupp Donnarumma få verkligen visa varför han jämförs med Buffon. Milans första riktiga farlighet kommer i den 17:e minuten, då Montolivo slår en fin boll till Cerci som gör sig fri inne i Carpis straffområde. Cerci misslyckas dock totalt med mottagningen och slarvar bort den potentiella målchansen. Milans nummer 11 skulle få ytterligare ett fint läge då han i den 29:e matchminuten är nära att skapa sig ett friläge med Carpis målvakt. Cercis bolltouche sviker honom dock ännu en gång och chansen rinner ut i sanden. En Milan-spelare som var pigg under första halvlek var Niang. Fransmannen kommer till flera farliga lägen och är lite av navet i bortalagets anfallsspel. I den 35:e minuten får han ett väldigt bra läge och avlossar ett tungt skott som Carpis målvakt gör en fin räddning på. Första halvlek slutar 0-0 med ett Milan som rycker upp sig efter en mycket svag inledning av denna match.

Andra halvlek

De rödsvarta inleder den andra halvleken med att ta tag i matchen rent spelmässigt. När det gäller skapandet av målchanser går det inte lika bra för bortalaget. Varken Carpi eller Milan lyckas skapa några heta lägen, utan det är mest halvchanser som dyker upp. Ju längre in på den andra halvleken vi kommer, desto sämre kvalitet blir det på matchen. Under vissa perioder har båda lagen svårt att ens få ihop ett par passningar inom laget innan den tappas bort. Milans första riktiga målchans i den andra halvleken kommer först i den 83:e minuten, då Bonaventura försöker spela in bollen från utkanten av straffområdet. Bollen når dock ingen Milan-spelare. Drygt två minuter senare slår “Jack” en hörna från höger, som Kucka sätter dit pannan på. Slovakens nick räddas på mållinjen av Carpis målvakt. I samband med detta skapar de rödsvarta flera farliga lägen där bland andra Luiz Adriano är inblandad. Milan lyckas dock inte få in bollen i nät utan matchen slutar 0-0.

Tankar efter matchen

Som alla Milan-fans redan är fullt medvetna om så måste man vinna matcher som denna om ska kunna närma sig toppen i Serie A. Det som Milan presterar idag är helt enkelt inte bra nog för att man ska vara värd en plats bland de 5 bästa, så är det bara. Även om man är fortsatt stabila bakåt så är man på tok för svaga i anfallsspelet, Bacca var inte bra idag och Cercis toucher var stundvis på Serie D-nivå. Montolivo slår bort passningar som får en att tvivla på om han verkligen är värd en gjuten plats i startelvan. Finns mycket att jobba på med andra ord, framför allt i offensiven.