Romagnoli: “Tredjeplatsen är vårt mål”

Alessio Romagnoli har imponerat sedan han skrev på för Milan i somras. Nu talar han i en intervju med Milan Channel ut om sina och lagets målsättningar med denna säsong. 

Romagnoli berättar att han under sin första tid i Milan kände en hel del press på sina axlar, men att han nu börjar vänja sig vid detta. Han är samtidigt optimistisk inför mötet med Juventus i kommande omgång.

– För att vara det lag som vi vill vara, måste vi vinna så många matcher som möjligt och fortsätta vår fina svit mot Juventus på lördag. Att gå till Milan som 20-åring för den prissumman gjorde verkligen att jag fick tyngd på mina axlar, men jag anpassar mig långsamt och jag försöker alltid göra mitt allra bästa. Vi har inte haft mycket tid att förbereda oss inför matchen mot Juventus, då vi har haft många spelare på landslagsuppdrag. Matchen behöver ingen närmare presentation och vi kommer att vara redo.

Trots att Milan inledde säsongen på ett mindre bra sätt, har man nu lyckats vända den negativa spiralen och är påväg uppåt i tabellen. Något som Romagnoli givetvis är glad över.

– Vi hade en tuff start på säsongen, men vi hjälper varandra på ett bra sätt. Klubben är mitt uppe i ett projekt och vi vet att detta kommer att ta tid. Vi arbetar hårt varje dag på varje träning och nu har resultaten börjat komma också. Tränaren (Sinisa Mihajlovic) begär att vi ger allt varje dag. Jag trivs mycket bra här i Milan. Jag kände mig omedelbart som en i gänget mycket tack vare mina vänner från Rom (Alessio Cerci och Andrea Bertolacci). Tränaren hade en viktig roll i att jag valde Milan då han visade att han verkligen vill ha mig.

Romagnoli har jämförts med Milan-legendaren Alessandro Nesta, en jämförelse som den unge mittbacken tonar ner.

– Jämförelserna med Nesta gör mig glad, men jag har fortfarande en lång bit kvar innan jag når hans nivå. Jag måste vara fokuserad på att förbättra mig för varje dag som går. Juve har flera kvalitets-spelare, men jag är inte rädd för någon av dem. Morata och Dybala är två farliga spelare. Matchen kan sluta på vilket sätt som helst. Vi måste spela vårt spel och ge vårt absoluta max. Juve kommer säkerligen att ge 100 % och de är fortfarande en av favoriterna till titeln.

20-åringen berättar slutligen att lagets mål är att nå Champions League.

– Vi vill kvalificera oss för Champions League-spel. Tredjeplatsen är vårt mål. Fiorentina och Napoli spelar riktigt fin fotboll, de är de lagen som imponerat på mig mest hittills. I Roma kände jag mig inte som en del av projektet och när Milan ringde så…

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen