Lagen

Lazio (4-2-3-1): Marchetti; Basta, Mauricio, Gentiletti, Lulic; Onanzi, Biglia; Candreva, Milinkovic Savic, Anderson; Klose

Milan (4-3-3): Donnarumma; De Sciglio, Alex, Romagnoli, Antonelli; Kucka, Montolivo, Bertolacci; Cerci, Bacca, Bonaventura

Matchen

Milan gör en stabil och bra första halvlek där man är täta bakåt och effektiva framåt. Lazio har ett avslut på mål efter 45 minuter vilket säger en del om hur det såg ut i matchen. i den andra halvleken spelar man som i den första lugnt och stabilt. Framåt fortsätter man att vara effektiva och utnyttjar hemmalagets slarviga försvarsspel till max.

Första halvlek

Spelet de första 10 minuterna kan sammanfattas som hackigt och med mycket fokus på kamp. Inget av lagen får till något ihållande bollinnehav samtidigt som kvaliteten i passningsspelet inte är den absolut högsta. När klockan precis passerat 10 minuter testar Bonaventura skott från distans och får en bra träff. Bollen seglar dock en halvmeter över Marchetti i Lazio-målet. I den 25:e matchminuten driver Cerci bollen framåt på sin högerkant. Yttern vänder sedan inåt i planen och avlossar ett lurigt skott som studsar precis framför Marchetti. Lazio-keepern släpper retur rätt ut där Bertolacci kommer framrusande och stöter in 0-1 till Milan. Cirka 12 minuter senare slår Montolivo en lång, svepande frispark mot Alessio Cerci. Milans högerytter tar i kamp med en Lazio-försvarare ner bollen fint och får ett bra läge att vinkla in bollen i mål. Vinkeln blir dock något för snäv och Cerci prickar stolpen. När två minuter återstår av ordinarie tid skjuter Felipe Anderson inne i Milans straffområde, men Donnarumma räddar enkelt. Första halvlek slutar 0-1 till Milan.

Andra halvlek

När den andra halvleken är tre minuter gammal blir Alex knockad av Donnarumma i straffområdet, och brassen tappar medvetandet helt. Det hela ser läskigt ut då mittbacken faller livlöst ner i backen men sjukvårdarna är snabbt inne och bär ut honom på bår. In kommer Philippe Mexes som skulle få all anledning att jubla bara några minuter efter att Alex skadat sig. I den 53:e minuten slår nämligen Bonaventura en frispark som Mexes nickar in bakom Marchetti. 0-2 till Milan. Efter detta fortsätter bortalaget att skapa chanser och en av dessa är när Kucka får utrymme inne i Lazios straffområde. Slovaken försöker hitta Bacca men passningen bryts av Lazio-försvarare. Hemmalaget, som knappt har haft ett skott på mål hittills i matchen, får dock ett fint läge i den 68:e matchminuten då Lulic försöker peta bollen förbi Donnarumma. Milans 16-årige supertalang står dock för en reflexräddning och håller nollan intakt. Sex minuter senare får hemmalaget ett mål bortdömt för offside då inbytte Kishna sätter bollen i öppet mål. Istället gör Milan ytterligare ett mål i den 79:e minuten, då Carlos Bacca tar emot en gudomlig genomskärare av Bonaventura. Colombianen rundar målvakten och slår in bollen i öppet mål till 0-3. När cirka fem minuter av ordinarie matchtid återstår gör Kishna ett tröstmål för Lazio, men mycket mer än så hinner man inte med. Milan vinner rättvist och gör för första gången på länge en riktigt stabil match.

Tankar efter matchen

Äntligen! Äntligen får man se ett Milan som från minut 1 presterar riktigt bra fotboll. Försvarsspelet satt som en smäck, taktiken fungerade utmärkt och anfallsspelet var kreativt och effektivt. Skillnaden mot tidigare matcher är just det att allt fungerade på samma gång i den här matchen, det var ingen lagdel som inte gjorde det den skulle. Resultatet av detta är att man blir mer stabilt som lag, vilket i och för sig är ganska logiskt, men är lättare sagt än gjort. En annan sak som man var bättre på i denna matchen var att ta vara på sina målchanser. Man var kliniska och effektiva i sista tredjedelen vilket är avgörande om man ska vinna fotbollsmatcher. Måste också passa på att hylla Donnarumma ännu en gång, killen är 16 år och spelar med ett lugn som många rutinerade spelare inte har. Givetvis kan han fortfarande utvecklas mycket, men med det som han visat upp hittills har han potential att bli en framtida stor-målvakt.

Tredje raka vinsten, nu siktar vi mot champions!