De Sciglio: “Vi måste fortsätta på detta sätt”

Mattia De Sciglio har i en exklusiv intervju med Milan Channel delat med sig av sina tankar om säsongen hittills, samt förväntningarna inför nästa match mot Atalanta. 

Många spelare har under säsongens gång talat mycket om den förändrade mentalitet som Sinisa Mihajlovic har införlivat, något som även Mattia De Sciglio nämner.

– Intensiteten och beslutsamheten är betydligt högre i klubben än tidigare. En vinnande mentalitet hjälper dig vinna fotbollsmatcher och det är precis det vi siktar på att göra i nästa match på lördag. Vi vet att det kommer bli en tuff match. De senaste segrarna har dock hjälpt gruppen växa och vi kan inte göra mycket mer än att försöka fortsätta på detta sätt.

De Sciglio fortsätter sedan med att diskutera hur det nya spelsystemet gynnar ytterbackarna och gör laget mer kompakt.

– Spelsystemet gör att vi ytterbackar får mer täckning samtidigt som vi kan vara mer kompakta som lag och därmed såra motståndarna mera. Jag tror att Cerci och Kucka kan prestera betydligt bättre än vad de gjort hittills, de jobbar väldigt hårt vilket de gjort ända sedan de kom till Milan. Vi i backlinjen försöker hjälpa till så mycket som möjligt i uppbyggnads-fasen av anfallsspelet, där har vi en viktig uppgift. I de senaste matcherna har vi varit väldigt stabila bakåt och genom hårt arbete har vi lärt känna varandra bättre, vilket har gjort att vi blivit mer samspelta.

Milans unge ytterback talar även varmt om Mexes och De Jong, som han menar är viktiga i gruppen.

– Det är viktigt att ha spelare som Mexes och De Jong, de ger allt på varje träning och bidrar till att hålla ihop gruppen. De sitter på värdefull erfarenhet och karisma vilket de delar med sig av till alla andra spelare i laget.

Om nästa match mot Atalanta hade De Sciglio följande att säga:

– Vi måste vara vaksamma på lördag och visa upp samma vilja och beslutsamhet som mot Lazio. Coach Mihajlovic hade med sig denna mentalitet redan när han kom och har aldrig avvikt från den idén.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen