Sinisa Mihajlovic: “Napoli är starka men…”

Sinisa Mihajlovic deltog i den sedvanliga presskonferensen inför supermötet. Milan gästas av ett starkt Napoli och detta är något den rödsvarta-tränaren inte missat.

– Vi vet att Napoli är väldigt organiserade med kanske Europas starkaste offensiv men vi vet även att Napoli brister, sade Mihajlovic under presskonferensen.

– Jag vill se mitt lag spela med rätt attityd under hela matchen. Jag förväntade mig att få möta på de problemen laget hade förra säsongen. Jag hade dock önskat att få ta itu med de problemen tidigare, men jag är övertygad om att jag löser det. Matchen mot Napoli är en svår match då detta inte är en fråga om taktik eller fysik, det kunde man se i matchen mot Genoa då vi spelade bättre efter utvisningen. Denna match handlar om mentaliteten. Det är Milans plikt att hålla sig till toppen av fotbollen och inte en rättighet bara för att vi bär Rossoneri tröjan. Vi behöver spela varje match med rätt mentalitet och om vår vilja inte matchar motståndarnas lär vi inte vinna. Allt beror på oss. Om vi väljer att spela som vi gjorde mot Inter eller som vi gjorde i första halvleken mot Udinese eller andra halvleken mot Genoa kan vi ta oss till Champions League. Om vi dock väljer att spela som vi gjorde i första halvlek mot Genoa och andra halvlek mot Udinese når vi inte Europa.

– Vi vet att vi ställs mot ett starkt Napoli och jag har koll på Gonzalo Higuain. Han är bland dem bästa anfallarna i Europa men vi vet att Napoli gör misstag. Vi har förberett försvaret men mycket beror på vilken mentalitet spelarna går in med. Dem kan pressa oss men om vi spelar bra lär det inte bli några större problem. Killarna vet vad som krävs.

Både Mario Balotelli och Keisuke Honda är osäkra inför helgens match på grund av skada och sjukdom.

– Det är en dag kvar till matchen. Om Balotelli är i samma tillstånd som han är idag lär han sitta på bänken. Honda? Vilken samuraj är sjuk? Honda lär inte spela imorgon då han har haft feber i tre dagar. Jag förväntar mig mer från Luiz Adriano och Carlos Bacca, dem båda behöver påverka spelet mer.

Sinisa Mihajlovic valde även att prata om sig själv som tränare.

– Alla gör misstag. Nu inser jag att jag kunde ha gjort saker och ting annorlunda men det vet jag nu med facit i handen. Jag tror dock inte jag gjort några större misstag då jag funderar väldigt mycket inför varje val.

Kevin Prince Boateng är tillbaka på Milanello och tränar med laget. Frågan är dock om de rödsvarta väljer att köpa loss mittfältaren.

– Han är med oss fram till januari. Vi får se hur han tränar och hur han uppför sig samt vilken form han har innan vi tar ett beslut.

 

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen