Matchrapport: Torino-Milan: Bättre än senast

Lagen

Torino (3-5-2): Padelli; Bovo, Glik, Moretti; Zappacosta, Acquah, Gazzi, Baselli, Molinaro; Maxi Lopez, Quagliarella.

Milan (4-3-3): Diego Lopez; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Kucka, Montolivo, Bertolacci; Cerci, Luiz Adriano, Bonaventura.

Matchen

Den första halvleken är chansfattig med Milan som det spelmässigt något bättre laget. I den andra öppnas matchen upp och det bjuds på målchanser åt båda håll. Torino tar under den andra halvlekens senare del över matchen fullkomligt och trycker tillbaka Milan rejält.

Första halvlek

Milan börjar matchen på ett förtroendeingivande sätt då man tar tag i spelet och trycker tillbaka hemmalaget. De rödsvarta har dock fortsatt svårt att skapa kvalificerade målchanser, vilket har varit fallet sedan ett antal matcher tillbaka. Torino lyckas under matchens inledande fas inte bättre med att skapa målchanser trots att man för tillfället är i god form. I den 24:e matchminuten får Riccardo Montolivo ett bra läge med sin vänsterfot, bara någon meter utanför straffområdet. Hemmalagets målvakt Padelli står dock för en bra räddning på Milan-kaptenens avslut. Efter en halvtimmes spel får de rödsvarta frispark ett par meter utanför straffområdet. Bonaventura kliver fram och bollen är nära att leta sig in i målvaktens högra hörn. Efter detta sänks tempot i matchen något och båda lagen blir väldigt statiska. Bristen på målchanser fortsätter att vara intakt. Första halvlek slutar 0-0.

Andra halvlek

Den andra halvleken inleds på ett liknande sätt som den första, med Milan som det spelförande laget. För första gången i matchen etablerar man även ett ordentligt tryck mot Torinos mål under en längre period. I den 63:e minuten får de rödsvarta utdelning i form av ett ledningsmål, efter att Bertolacci spelat fram en fristående Carlos Bacca i centrum av straffområdet. Bara en minut senare får Bacca ännu ett jätteläge men uppfattar inte att han befinner sig på rätt sida av hemmalagets backlinje. Colombianen lyckas ändå få iväg ett avslut genom en läcker klack som dock inte går ändå in i mål. Efter 70 minuters spel avlossar Daniele Baselli ett tungt skott mot Diego Lopez, som styrs av Milan-spelare. Skottet går strax utanför och därmed kan Torinos första riktiga målchans noteras i statistiken. Bara tre minuter senare lyckas Torino kvittera genom just Baselli. Torino-mittfältarens skott var på intet sätt otagbart då det gick in vid Lopez första stolpe, samtidigt som det inte direkt var världshistoriens hårdaste missil. Efter detta tar hemmalaget över matchen fullständigt och Milan får stundvis knappt låna bollen. I den 82:e matchminuten får Torino ett riktigt vasst kontringsläge, då Montolivo halkat på offensiv planhalva. Bollen hamnar till slut hos Maxi Lopez i den högra delen av straffområdet men argentinaren lyckas inte få bollen bakom Milans spanska burväktare. Milan kommer undan med hjärtat i halsgropen och fortsätter sin vinstlösa trend i ligaspelet. Slutsiffrorna skrivs till 1-1.

Tankar efter matchen

Har otroligt svårt att förstå varför Mihajlovic envisas med att bänka Carlos Bacca, när han uppenbarligen är den målskytt som Milan så desperat är i behov av. Colombianen besitter även en förmåga att hålla i och driva boll vilket Luiz Adriano inte har visat sig vara kapabel till på samma sätt. Försvaret såg betydligt bättre ut än senast (även om det knappast kan bli sämre än det som presterades mot Napoli), vilket var skönt att se. Tror inte att Cerci någonsin kommer upp i den nivå som han var i Torino, därmed är det i mitt tycke bättre att låta andra spelare få chansen på den positionen. Annars är det bara att kämpa vidare, säsongen är lång. Forza!