Matchrapport: Milan-Sassuolo: Vinst utan att övertyga

Lagen

Milan (4-3-3): Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Kucka, Montolivo, Poli; Cerci, Bacca, Bonaventura

Sassuolo (4-3-3): Consigli; Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso; Laribi, Magnanelli, Missiroli; Berardi, Defrel, Floro Flores

Matchen

Första halvlek är av lugn karaktär med bitvis intensiva inslag. Spelmässigt är det ingen större kvalitet från nåt av lagen men Milan lyckas ändå gå in i halvtidsvila med en uddamålsledning. I den andra halvleken kämpar hemmalaget med att bryta ner Sassuolos försvar, något som man lyckas sådär med.

Första halvlek

Inledningsvis är det Sassuolo som tar tag i spelet och skapar de hetaste chanserna. Milan får med andra ord ägna en stor del av de första minuterna åt att försvara sig och försöka få tag på bollen. I takt med att klockan tickar kommer Milan in mer och mer i matchen och får ett allt större bollinnehav. De riktigt heta målchanserna för hemmalaget skulle dock komma senare i denna första halvlek. Efter cirka 20 minuters spel klipper Bonaventura till på volley någon meter utanför straffområdet. “Jack” får en riktigt fin träff men bollen går tyvärr i yttersidan av målburen. Nästan exakt 10 minuter senare står Cerci för en läcker framspelning till Carlos Bacca, som löper in bakom Sassuolo-försvararen. Colombianen blir friställd med Consigli som river ner Bacca och därmed får se det röda kortet. Milans nummer 70 gör inga misstag från straffpunkten och sätter 1-0 till de rödsvarta. Efter detta tar hemmalaget det väldigt lugnt och fansen visar sitt missnöje genom att bua åt den uppenbara belåtenhet som de rödsvarta visar upp. Den första halvleken slutar med hemmaledning, 1-0.

Andra halvlek

Milan börjar den andra halvleken med hög intensitet och bra tempo. Denna positiva trend bryts dock snabbt i samband med att Domenico Berardi skruvar in en frispark i den 53:e matchminuten. Följden av detta blir att Milan tappar en stor del av det självförtroende som man visade upp de första fem minuterna av denna halvlek. Försöken att skapa kvalificerade målchanser saknas dock inte, utan det är snarare den bristande kvaliteten på sista tredjedelen som är problemet. Passningarna sitter inte som de ska och avsluten håller inte måttet. I den 74:e minuten är det dock Sassuolo-försvaret som står för ett heroiskt arbete, då man lyckas blocka inbytte Bertolaccis skott cirka fem meter ifrån bortalagets målbur. Två minuter senare får Luca Antonelli ett jätteläge med högerfoten (som är hans sämsta fot) men skottet går långt utanför. När man som supporter nästan började tappa hoppet om tre poäng slår Bonaventura en utåtskruvad hörna från höger. Efter ett flertal toucher från såväl Sassuolo- samt Milanspelare hamnar bollen hos Luiz Adriano som sätter dit pannan. Bollen letar sig förbi bortalagets målvakt och in i det vänstra krysset. 2-1 för Milan. San Siro kokar av glädje men kanske framför allt av lättnad då det likaväl kunde varit bortalaget som gjort detta mål. På tilläggstid får Bonaventura ett bra läge inne i Sassuolos straffområde men bollen går tätt utanför. Matchen slutar med Milan-vinst.

Tankar efter matchen

Otroligt skönt med tre poäng, även om spelet och kvaliteten på sista tredjedelen inte var så bra som man borde kunna förvänta sig av ett Milan som spelar större delen av matchen mot ett decimerat Sassuolo. Okej, Sassuolo är i bra form och har en del skickliga spelare (Berardi framför allt) men Milan ska kunna utnyttja bortalagets utvisning på ett betydligt bättre sätt än det man gjorde. Som jag tidigare skrivit är det den sista tredjedelen som man har så otroligt svårt med, att komma till och ta vara på sina chanser. Kanske skulle man må bra av att få in en nummer 10 (med stjärnkvalité) som spelar bakom Bacca och kan hjälpa honom med just detta. För som det ser ut nu så saknar man länken mellan anfall och mittfält, all ära till Bonaventura och Bertolacci men dessa räcker tyvärr inte riktigt till i denna roll. Annars var det riktigt kul och spännande att se Donnarumma från start i denna match, kan bli något riktigt bra av den killen.