Matchrapport: Milan-Chievo: Andra raka trepoängaren

Lagen

Milan (4-3-3): Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Kucka, Montolivo, Bertolacci; Cerci, Bacca, Bonaventura.

Chievo (4-4-2): Bizzarri; Frey, Cesar, Dainelli, Gobbi; Pinzi, Radovanovic, Castro; Birsa; Paloschi, Pellissier.

Matchen

Milan gör en dålig första halvlek där man inte gör många saker rätt. Tempot är lågt, intensiteten nästintill obefintlig och kvaliteten på passningarna under all kritik. I den andra vänder man dock på steken och visar upp en bättre attityd samt ett finare spel. Detta får man även utdelning för.

Första halvlek

Matchen börjar med avvaktande spel från båda lagen men det är Milan som har mest boll. Spelet från hemmalaget är dock väldigt långsamt och förutsägbart, samtidigt som de individuella misstagen på offensiv planhalva gör det svårt att komma till heta målsituationer. Den första riktiga chansen för de rödsvarta kommer i den 22:a minuten då Cerci slår ett inlägg från sin högerkant. Bollen hittar Bertolaccis panna som tyvärr inte hittar mål. Det skulle dröja cirka 10 minuter till innan nästa läge dyker upp för Milan, då Cerci testar lyckan med sin vänsterdoja. Avslutet letar sig dock en bra bit utanför målvaktens högra kryss. När en minut återstår av ordinarie tid får en Chievo-spelare till en farlig nick mot hemmalagets mål, efter en frispark som slås från den högra sidan av Milans planhalva. Donnarumma är dock välplacerad och får bollen till hörna. Den första halvleken slutar mållöst, 0-0.

Andra halvlek

Mihajlovic verkade ha ruskigt om spelarna rejält under halvtidsvilan för det var ett helt annat Milan som kom ut till den andra halvleken. Intensiteten var högre och kvaliteten på passningarna betydligt bättre. Det skulle heller inte dröja länge innan man på allvar började hota Bizzarri i Chievos mål. I den 51:a matchminuten får Juraj Kucka ett utmärkt läge med pannan efter att Bonaventura lyft in bollen med sin högerfot. Slovaken lyckas dock inte att få in bollen bakom bortalagets målvakt, men Milan började vid det här laget närma sig ett ledningsmål. Blott två minuter senare får Bonaventura bollen på vänster sida av Chievos planhalva. Milans offensive mittfältare hittar en löpande Bacca, som i sin tur spelar snett inåt bakåt där ingen mindre än Luca Antonelli befinner sig. Antonelli får ett riktigt fint skottläge och placerar lugnt och fint in 1-0 med sin högerfot. Efter detta radar hemmalaget upp målchans efter målchans, med Chievo som sticker upp vid ett fåtal tillfällen. Ett av dessa är när Alberto Paloschi i den 67:e minuten blir mer eller mindre friställd med Donnarumma, efter att Milan-försvaret slarvat lite med sin markering. Den Milan-fostrade anfallaren hamnar dock i för snäv vinkel och sätter bollen i bröstet på de rödsvartas unge målvakt. Innan den andra halvleken är slut skulle både Bertolacci, Bonaventura samt Kucka få varsitt jätteläge att sätta dit tvåan, men bollen tycktes inte vilja leta sig in bakom Bizzarri. Matchen slutar 1-0 till rossoneri.

Tankar efter matchen

Härligt med ytterligare tre poäng; men vågar man hoppas på att detta ska hålla i sig? Den första halvleken var under all kritik från Milans sida och om man hade mött ett bättre lag skulle det med stor sannolikhet ha straffat sig. Insatsen i den andra halvleken kompenserar ändå upp detta tycker jag, samtidigt som man måste vara mer jämn i sin prestation om man vill nå Champions League denna säsong. Mihajlovic skulle behöva fundera kring mittfältet och understödet till Bacca, då colombianen i alltför stor utsträckning blir isolerad när det väl är dags för anfall. När Balotelli kommer tillbaka kanske det kan bli ändring på detta. Forza!!!